Hronika

Ranjen sin Hanke Paldum

Ranjen sin Hanke Paldum
Ranjen sin Hanke Paldum

SARAJEVO- U pucnjavi u Sarajevu u noći između četvrtka i petka ranjen je Mirzad Brkić, sin popularne pjevačice Hanke Paldum.

Kako se saznaje, Brkić je pogođen u potkoljenicu ali nije teže ranjen. Policiji nije želio kazati ni gdje ni kako je došlo do pucnjave niti ko je pucao na njega.

Brkić  je i ranije poznat po kriminalu te po konzumiranju droga.

U avgustu 2005. godine zajedno sa Mevludinom Velagićem teško je povrijeđen u masovnoj tuči ispred noćnog kluba “Boemi” u centru Sarajeva.

Mevludina i Mirzada su, prema informacijama koje je tada policija saopštila, pretukli Edin Bašić i Almir Bajrović, izbacivači u “Boemima”.

Velagić i Brkić su se, zajedno s prijateljem Amelom Čengićem, pred 'Boeme' dovezli oko 4.30 ujutru. Pokušali su na silu ući u objekat. Nakon što su započeli kavgu, pretukli su ih radnici obezbjeđenja, kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što su prebili pijane mladiće, radnici osiguranja su demolirali i automobil kojim su se trojica mladića dovezla pred klub.

Prilikom tuče najteže je stradao Mirzad Brkić, koji je zadobio povrede lica.

Njegov drug Mevludin teško je povrijedio oko, dok su izbacivači prošli skoro neokrznuto, s lakšim povredama.

Policajci su nakon tuče pretraživali parkove i prilaze u blizini u potrazi za odbačenim oružjem. Niko od aktera ove tuče nije uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije