Hronika

Sarajliji oduzet automobil nakon što je počinio 88 prekršaja u saobraćaju

Sarajliji oduzet automobil nakon što je počinio 88 prekršaja u saobraćaju
Sarajliji oduzet automobil nakon što je počinio 88 prekršaja u saobraćaju

SARAJEVO - Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS u petak, 21. novembra, su u 19.30 u ulici Bulevar Meše Selimovića, opština Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili vozača K.A.

On je zatečen da upravlja neregistrovanim putničkim motornim vozilom marke alfa romeo, bez registarskih oznaka, u vlasništvu S.D. iz Sarajeva, prenosi bh. novinska agencija Patria.

"Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je K.A. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH. U 88 slučajeva K.A. je sankcionisan, od čega je u 70 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. istog zakona (Upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, Upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu - prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla), navodi se u izvještaju MUP KS.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je K.A. nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu bezbjednost, na osnovu saglasnosti sudije Opštinskog suda u Sarajevu, od K.A. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo. Vozilo je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - "Butmir", do okončanja prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije