Hronika

"Šećeranu" ojadili za 440.000 maraka

"Šećeranu" ojadili za 440.000 maraka
"Šećeranu" ojadili za 440.000 maraka

BIJELJINA - Policajci iz Bijeljine pronašli su petoricu lopova osumnjičenih za seriju krađa počinjenih na području ovog grada.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je riječ o Vladimiru Mihajloviću (26), Srđanu Maksimoviću (28), Draganu Jovanoviću (21), Bojanu Kostiću (23) i Draganu Lukiću (21).

Mihajlović, te Kostić i Lukić osumnjičeni su da su lani krađom elektrokablova iz "Šećerane" Velika Obarska to preduzeće oštetili za 440.483 marke.

Klupko oko sve petorice osumnjičenih kradljivaca počelo je da se odmotava nakon što je policija u Bijeljini saznala da se kod Maksimovića, Jovanovića i Mihajlovića nalaze predmeti koji potiču iz više krađa.

"Na osnovu prikupljenih saznanja, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, uz saradnju sa pripadnicima policije Brčko distrikta, izvršeno je pretresanje stambenih prostorija i objekata koje njih trojica koriste u Brezovom polju", saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Tokom tih pretresa, prema saznanjima "Nezavisnih", pronađene su automatske puške, više okvira za automatsku pušku, oko 800 komada municije, četiri ručne bombe, te više elektromotora koji najvjerovatnije potiču iz krađa.

Zbog toga su njih trojica uhapšena, a tokom kriminalističke obrade potpuno su priznali krađu u jednom preduzeću u Bijeljini, iz kojeg su ukrali više kilograma bakra i reflektor.

"Osim toga, tokom same kriminalističke obrade, Mihajlović je priznao i da je počinio pet teških krađa, te krađu u 'Šećerani'. 'Propjevao' je i da je 'Šećeranu' pokrao sa Kostićem i Lukićem", otkriva naš izvor.

Potom su privedeni i Kostić i Lukić, i oni su tokom kriminalističke obrade pokazali mjesta sa kojih su lani krali elektrokablove.

"Kod Kostića i Lukića pretreseni su stan i druge prostorije koje oni koriste na području Bijeljine i tada su pronađena i oduzeta sredstva pomoću kojih su oni krali", navodi naš sagovornik.

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja o sumnji da su počinili krivična djela teške krađe i krađe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije