Hronika

Sletjeli u rijeku i utopili se

Sletjeli u rijeku i utopili se
Sletjeli u rijeku i utopili se

VELIKA KLADUŠA - Elvis Emrić (26), Amel Emrić (24) i Dženis Mušić (23) iz Mahmić Sela, općina Bosanska Krupa, utopili su se u Glinici kada su reno meganom u ponedjeljak oko 22.30 sletjeli s puta u blizini mjesta Crvarevac, na putu Velika Kladuša - Bužim.

Ovu tešku saobraćajnu nesreću preživio je jedino Osman Mušić (23), koji je uprkos zadobijenim tjelesnim povredama uspio razbiti prozor na automobilu te isplivati na obalu. 

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola  MUP-a USK, nesreća se dogodila nakon što je vozač Elvis Emrić izgubio kontrolu nad automobilom te sletio u nabujalu rijeku.

"Osim vozača, u ovoj nesreći smrtno su stradala još dvojica muškaraca, koji su se nalazili u automobilu slovenačkih tablica. Iz automobila se jedini uspio izvući Osman M.,  koji je bio na mjestu suvozača, te je preživio ovu nesreću i došao do mještanina Crvarevca tražeći pomoć", rekao je Šiljdedić. 

Prema policijskom izvještaju, uzroci slijetanja automobila su, najvjerovatnije, brza vožnja i mokar kolovoz te teški uslovi za vožnju, s obzirom na to da je u trenutku nesreće padala jaka kiša.

Zbog porasta vodostaja rijeke, ali i prevelike zamućenosti, potraga za olupinom u kojoj su se nalazila zarobljena tijela mladića potrajala je sve do ranih jutarnjih časova. Nakon pronalaska, iz automobila su izvučena tijela, a prisutne liječničke ekipe konstatovale su smrt trojice mladića.

Tijela unesrećenih su transportovana u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje će biti obavljena obdukcija, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom tragičnom događaju. Nezvanično saznajemo da su mladići u bliskom srodstvu.

Ovo je drugi tragični događaj koji je u proteklih nekoliko dana potresao stanovnike Velike Kladuše, nakon što su u eksploziji ručne bombe u diskoteci "Ex" u tom gradu teže i lakše povrijeđene 32 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije