Hronika

Starac stradao dok je ložio vatru

Starac stradao dok je ložio vatru
Starac stradao dok je ložio vatru

DOBOJ - Tijelo Ostoje Pavlovića (89) iz Gornjih Osječana, kod Doboja, pronađeno je u njegovoj kući, a utvrđeno je da je stradao nakon što ga je zahvatila vatra dok ju je ložio u šporetu u kuhinji.

Spas je pokušao da pronađe u kupatilu, ali je ipak izgubio bitku za život, a da li su po njega bile kobne opekotine, prestanak rada srca nakon šoka ili je uzrok nešto sasvim treće biće poznato naknadno, po okončanju istrage.

Obavljenim uviđajem, koji su policajci izvršili zajedno sa ljekarom mrtvozornikom dobojskog Doma zdravlja, ustanovljeno je da je požar izbio između šporeta i plinske boce, koja je bila u blizini.

"Tom prilikom je vatra zahvatila O.P., koji se potom uputio prema kupatilu gdje je i zatečeno njegovo beživotno tijelo sa vidljivim tragovima opekotina", saopštila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Požar se nije proširio po kući, a tijelo su juče pronašle Pavlovićeve komšije.

"Požar je najvjerovatnije izbio dok je on stavljao drva u šporet, a u blizini je bila plinska boca. Nesrećnog starca plamen je zahvatio po licu, rukama i nozi", navode izvori upućeni u detalje istrage.

Naš sagovornik dodaje da je u kobnom trenutku Pavlović bio sam, te da kuća nije obijena, što nedvosmisleno pokazuje da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

U Gornjim Osječanima ispričali su da je Pavlović kući došao prije 15 dana, a prethodno je bio u Beogradu kod kćerke.

"Svaki dan njega je obilazio komšija Dragan. Kada je došao posljednji put vidio je da su svjetla ugašena i to mu je odmah bilo čudno. Tada je pozvao komšinicu i zajedno su ušli. Odmah su osjetili dim i uočili Ostojino tijelo. Pozvali su policiju i ljekare, ali doktori tu ništa nisu mogli da učine", ističu mještani.

Dodaju da je Pavlovića uveliko bila sustigla starost, ali da je, iako krhkog zdravlja, bio pokretan i vrijedan.

"Stalno je nešto radio. Imao je solidnu penziju i uspio je da sagradi novu kuću, iako ima i staru. On ima u Beogradu i sina i kćerku, i bio je skoro kod njih, ali, znate kako, to je stariji čovjek i uvijek je govorio da tamo ne može da živi", naglašavaju komšije.

foto ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije