Hronika

Starica koja je silovana pokušala da se zapali

Starica koja je silovana pokušala da se zapali
Starica koja je silovana pokušala da se zapali

KONJIC - Osamdesettrogodišnja T.V. iz mjesta Ovčari, kod Konjica, pokušala je sebi da oduzme život tako što je zapalila kuću u kojoj živi, potvrdili su iz policije.

Riječ je o starici koja je početkom februara silovana, a koja je iz vatrene stihije spasena zahvaljujući brzoj reakciji njenih komšija, tako da u požaru nije povrijeđena.

"Ona je policajcima izjavila da je kuću zapalila namjerno, kako bi izgorjela u njoj. Srećom, spasili su je susjedi, a ona je prošla bez povreda. Prebačena je na Neuropsihijatriju u Mostar. Na kući je nastala velika materijalna šteta", kazali su za "Nezavisne" policijski izvori.

Prema riječima komšija, njeno psihičko stanje bilo je loše nakon što je silovana, te su oni odmah, i prije nego što je policija saznala detalje, posumnjali da je namjerno zapalila kuću.

"Teško joj je sigurno pala ta strahota koja se dogodila u februaru, pa se zbog toga odlučila na ovaj čin. Tokom saslušanja se vidjelo da prolazi kroz pakao", ispričali su nam sagovornici bliski policiji.

Njena kuća skoro u potpunosti je izgorjela, a požar su na kraju ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic. Obavljen je uviđaj, a istraga se nastavlja.

Inače, da je silovao ovu staricu osumnjičen je njen komšija M.S. (27). Nakon prijave da je T.V. napadnuta, policija je izašla na mjesto događaja i obavila razgovor sa tom staricom, koja je kazala da ju je fizički i seksualno napao muškarac kojem ne zna ime.

"Međutim, ona je dala njegov opis i opis kuće u kojoj je nastanjen", kazali su tada policijski izvori.

Dodali su da je starica u vrijeme izvršenja ovog djela bila u kući sama jer se radilo o noćnim satima, te da je tačno opisala napadača, koji je bukvalno provalio u kuću.

Istražioci su tada u kući pronašli tragove ovog krivičnog djela, kao i mobilni telefon, čiji je sadržaj bio predmet vještačenja.

"Uslijedile su i druge istražne radnje kako bi bile rasvijetljene sve okolnosti ovog događaja", kazali su tada iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije