Hronika

Student iz Tešnja pronađen mrtav u Dravi

Student iz Tešnja pronađen mrtav u Dravi
Student iz Tešnja pronađen mrtav u Dravi

OSIJEK - Josip Križanović, student iz Tešnja, koji je prije nekoliko dana nestao u Osijeku, pronađen je mrtav u rijeci Dravi, potvrdila je njegova porodica.

Danijel Križanović, brat nastradalog Josipa, kazao nam je da im je osječka policija ovu tužnu vijest dojavila u nedjelju veče.

"Još čekamo da se utvrdi tačan uzrok smrti, kako bismo ga mogli dostojanstveno sahraniti. Zahvaljujemo svima u ime obitelji i prijatelja na svoj podršci", kazao nam je Križanović.

Kako pišu hrvatski mediji, obdukcijom tijela utvrđeno je da Josipova smrt nije nastupila nasilnim putem.

Podsjetimo, Križanović koji je bio student prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, nestao je u noći između 11. i 12. oktobra.

Nakon noćnog izlaska u osječkoj Tvrđi, Josip se oko dva sata poslije ponoći zaputio prema stanu u Donji grad, od kada mu se gubi svaki trag.

"Prijatelj mi je poslao poruku da je Josip otišao kući i da krenem pred njega. Krenuo sam biciklom, no nisam naišao na njega. Od tada mu se gubi svaki trag. U Osijeku je tek tri sedmice", kazao je ranije Josipov brat Danijel, koji se odmah dao u potragu za bratom.

Josipovi prijatelji Vanja K. i Mato B. su na Facebook stranici posvećenoj potrazi za ovim studentom takođe potvrdili smrt. Ova vijest je šokirala njegove prijatelje, rodbinu i poznanike koji su ostavili brojne komentare izražavajući žaljenje zbog gubitka mladog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije