Hronika

Sudar u Banjaluci: Autobusu Autoprevoza ponovo otkazale kočnice?

Sudar u Banjaluci: Autobusu Autoprevoza ponovo otkazale kočnice?
Sudar u Banjaluci: Autobusu Autoprevoza ponovo otkazale kočnice?

BANJALUKA - Gradski autobus banjalučkog "Autoprevoza" te vozila marke pasat 5 i opel astra učestvovali su u saobraćajnoj nezgodi danas oko 13.20, koja se dogodila u centru Banjaluke, ali povrijeđenih, na sreću, nije bilo.

Sudar se dogodio kod semafora u Ulici Mladena Stojanovića, ispred zgrade Narodne skupštine RS, gdje su vozači astre i pasata čekali zeleno svjetlo, ali je utom, iza njih, naišao autobus, te se "zapucao" u "Folksvagenov" model, a koji se zatim odbio i udario u opel.

Autobus je, inače, saobraćao na liniji 10, i kretao se na relaciji Autobuska stanica - Obilićevo, a u njemu je bilo više putnika, koji su nakon udesa izašli iz vozila.

"Autoprevozovo" vozilo je, ovim incidentom, već drugi put u tek nekoliko sedmica učesnik saobraćajne nezgode u Banjaluci, nakon što je autobus tog prevoznika 25. juna sletio s puta na livadu u banjalučkom naselju Paprikovac, ali i tada, srećom, bez povrijeđenih.

Prema informacijama koje smo čuli na licu mjesta, autobus je juče u vozila ispred sebe udario zbog neispravnih kočnica. Vozač "Autoprevoza" nije želio da komentariše udes, ali drugi kažu da je bezuspješno pokušao da ustavi vozilo.

"Vozač autobusa je rekao da je pokušao da ukoči, ali kočnice nisu reagovale na njegove komande", ispričao je "Nezavisnim" svjedok sa lica mjesta, a isto su nam potvrdili i vozači pasata i astre.

Miloš Kukavica iz Novog Grada, vozač pasata, rekao je da je stajao na semaforu i čekao da se uključi zeleno svjetlo.

"Kada se palilo zeleno, osjetio sam udar. Silina me odbacila i udario sam u astru ispred sebe", naveo je Kukavica, dodajući da je njegovo vozilo, ali i ostala dva, pretrpjelo oštećenja.

Astru je vozio Janko Trivić, koji kaže da se sve dogodilo u trenutku, te da je sreća što posljedice nisu ozbiljnije.

"Taman se upalilo zeleno svjetlo, te je automobil, koje je bilo ispred mene na semaforu, otišlo prema glavnoj pošti u centru. Trebalo je da krenem i ja, ali odjednom nastaje udar", prisjetio se Trivić.

Da li je i jučerašnju nezgodu izazvao kvar na kočionom sistemu "Autoprevozovog" vozila zvanično nam juče nije potvrđeno. Na pitanja koja smo poslali tom preduzeću nisu odgovorili, već su kazali da će s komentarom da istupe danas, kada njihovo vozilo dođe sa tehničkog pregleda i kada dobiju svu potrebnu dokumentaciju.

Više informacija nisu željeli da daju ni iz CJB Banjaluka, ali su naglasili da je uviđaj obavljen, a da je istaga u toku.

Korisnici gradskog prevoza u gradu na Vrbasu, međutim, traže da vozila u koja sjedaju budu "podvučena" pod lupu nadležnih institucija. Podsjećaju da su ranije kontrole često pokazivale da brojni autobusi, kojim se prevoze, nisu bezbjedni.

Vezane vijesti:

Banjaluka: Autobusu ponovo otkazale kočnice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije