Hronika

Tri godine robije za silovanje sestre

Tri godine robije za silovanje sestre
Tri godine robije za silovanje sestre

BANJALUKA - Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio M.M. (29) iz Karanovca, kod Petrova, na tri godine robije zbog polnog nasilja nad sestrom.

Ovim je Vrhovni sud potvrdio presudu dobojskog Okružnog suda koja je izrečena u julu ove godine. Prema optužnici, M.M. je optužen da je polno nasilje nad sestrom počinio 2004. godine, kada je ona imala 13 godina.

Ovaj slučaj otkriven je u februaru ove godine kada je djevojka, koja sada ima 23 godine, policiji prijavila starijeg brata. U prijavi, koja je šokirala policiju i javnost, navedeno je da je polno nasilje izvršeno u vrijeme kada je oštećena imala tek 13 godina. Djevojka je skoro deceniju ćutala i skrivala najmračniju porodičnu tajnu. Tokom istrage otkriveno je da je djevojka neposredno prije prijave bila izložena stalnom psihičkom maltretiranju i prijetnjama. Brat joj je prijetio ubistvom ukoliko ga prijavi i upravo je to bila kap koja je prelila čašu. M.M. je ubrzo uhapšen, a tokom pretresa porodične kuće istražioci su uspjeli da pronađu dokaze koji su potvrđivali navode iz prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije