Hronika

Tužilaštvo se oglasilo o slučaju prostitucije u Banjaluci

Tužilaštvo se oglasilo o slučaju prostitucije u Banjaluci
Foto: ATV/Ustupljena fotografija | Tužilaštvo se oglasilo o slučaju prostitucije u Banjaluci

BANJALUKA - Tužilaštvo BiH oglasilo se o jučerašnjem hapšenju zbog prostitucije u Banjaluci, te tako navode da je, prema prikupljenim dokazima, međunarodno vrbovanje i navođenje na prostituciju rađeno dovođenjem stranih državljanki u BiH i najčešće je realizovano u iznamljenim stanovima na području Banjaluke.

"Na taj način osumnjičeni su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist i iskorištavali i eksploatisali osobe koje su angažovali za pružanje seksualnih usluga, za novčane iznose koje prethodno dogovore. Istragom je utvrđeno da se radi o dobro organizovanoj  grupi koja djeluje na području EU radi iskorištavanja i navođenja na prostituciju stranih državljana, koji dolaze izvan prostora EU", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, tužilac iz Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima koordinisao je aktivnosti pripadnika MUP-a Srpske koje se odnose na hapšenje i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

"Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu te će u narednom periodu, radi prikupljanja informacija, dokaza i saznanja, realizovati saradnju i koristiti kapacitete i resurse Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a i ostvariti međunarodnu saradnju sa EUROPOL-om, EUROJUST-om, te INTERPOL-om", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" juče objavile, policija je u Banjaluci uhapsile dvije osobe zbog sumnje u navođenje na prostituciju.

Oni su bili u društvu dvije djevojke, odnosno državljanke Brazila, za koje se sumnja da su na području Banjaluke pružale seksualne usluge za novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije