Hronika

Tuzla: Žena se ubila zbog mobinga?

Tuzla: Žena se ubila zbog mobinga?
Tuzla: Žena se ubila zbog mobinga?

TUZLA - Alma Šehović (49) izvršila je danas samoubistvo skočivši sa osmog sprata zgrade u bloku B7 u tuzlanskom naselju Stupine.

Njeno beživotno tijelo na pločniku ujutro su, prema nezvaničnim informacijama, pronašli radnici vrtića "Kolibri".

"Najvjerovatnije se radi o samoubistvu, odnosno žena je skočila iz svog stana kroz prozor. Međutim, tek nakon završene istrage i uviđaja informacije će biti potpunije", kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Šehovićeva je bila rukovodilac Sektora za finansije u Zavodu za zapošljavanje TK. Početkom godine u medijskim nastupima je tvrdila da je na meti menadžmenta Zavoda zbog toga što se usprotivila štetnom postupku uknjižavanja imovine Zavoda za zapošljavanje TK, a koju je započela Uprava.

Šehovićeva je smatrala da su se propusti ogledali u tome što je imovina procijenjena segmentirano, a što, prema njenom mišljenju, nije u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima niti zakonom. Uprava se tada ogradila od ovih navoda.

Nezvanično, Šehovićeva je nakon što je javno progovorila o dešavanjima u Zavodu  bila žrtva mobinga i dobila je premještaj u Kladanj, s čim se nije mogla pomiriti. Pretpostavlja se da je to bio razlog samoubistva.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije