Hronika

Tuzlak izboden nožem u parku

Tuzlak izboden nožem u parku
Tuzlak izboden nožem u parku

TUZLA - Mladić inicijala E.D. iz Tuzle teško je povrijeđen u subotu uvečer nakon što je na njega nasrnuo mladić koji ga je izbo nožem u predjelu grudnog koša.

Povrijeđeni E.D. je sa teškim povredama prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Sumnja se kako je napad izvršio Zoran J., također iz Tuzle, koji je odranije veoma dobro poznat tuzlanskim policijskim službenicima. Napad nožem i teško ranjavanje je epilog tučnjave koja je u subotu uvečer izbila u centralnom gradskom parku.

"Čuo sam veliku galamu, a potom i jauk. Slučajni prolaznici su počeli bježati, a veoma brzo na mjesto događaja stigli su policajci", kaže nam jedan od očevidaca.

Službenici policije uhapsili su Zorana J. i njegove prijatelje N.V. i E.D.

Oni su se pod nerazjašnjenim okolnostima najprije verbalno sukobili, a potom i fizički obračunali sa teško povrijeđenim E.D. i njegovim prijateljima A.H., R.H. i N.D.

Uhapšeni mladići predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a nakon saslušanja dežurni tužilac će donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Tuzla i dežurni kantonalni tužilac. Istraga o slučaju se nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije