Hronika

U Banjaluci uhapšeni falsifikatori novca

U Banjaluci uhapšeni falsifikatori novca
U Banjaluci uhapšeni falsifikatori novca

BANJALUKA - Četiri mlađa lica uhapšena su na području Banjaluke zbog sumnje da su falsifikovali novac, a pronađena je i veća količina falsifikovanog novca, oružje i municiju, saznaje Srna u banjalučkom Centru javne bezbjednosti /CJB/.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da su uhapšeni A.B. /20/, D.N. /23/, I.Z. /19/ i A.M. /21/ iz Banjaluke.

Oni su uhapšeni u akciji "Stotka" koju su juče proveli pripadnici Odjeljenja kriminalističke policija grada Banjaluka u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH.

Markanovićeva je pojasnila da je policija, na osnovu naredbe Suda BiH, pretresla stanove, pomoćne prostorije i putničke automobile koje koriste osumnjičeni. Tom prilikom pronađena je veća količina falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 KM, oružje i municiju.

Utvrđeno je da su osumnjičeni od 26. do 30. marta stavili u opticaj veću količinu falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 KM u sportske kladionice, ugostiteljske objekte i kioske na području grada Banjaluka.

Policija nad uhapšenima vrši kriminalističku obradu, a sve dalje mjere i radnje prema njima biće vršene po instrukciji Tužilaštva BiH, kojem će i po komletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivično djelo krivotvorenje novca.

CJB Banjaluka apeluje da građani obrate pažnju na novčanice u apoenima od 100 KM i da se ako dođu u posjed takvih novčanica obrate najbližoj policijskoj stanici ili da na telefon 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije