Hronika

Ubio majku jer su mu to "naredili" Isus Hrist i Egipćani

Ubio majku jer su mu to "naredili" Isus Hrist i Egipćani
Ubio majku jer su mu to "naredili" Isus Hrist i Egipćani

PRIJEDOR - Miroslav Drobac (43) iz Zagreba ubio je svoju majku Nevenku Drobac (75) kuhinjskim nožem u porodičnom stanu u Prijedoru jer su mu, kako je rekao, "naredili Isus Hrist i Egipćani".

On se trenutno nalazi u zatvorenom odjelu Neuropsihijatrije u bolnici u Prijedoru, koju obezbjeđuje policija. 

Nakon što ga je policija privela iz jednog kafića u Prijedoru, u kojem je sa sebe skinuo garderobu i sav okrvavljen držao nož, Drobac je u razgovoru sa  neuropsihijatrom priznao da je ubio majku

Odmah nakon toga policija je otišla do stana Drobaca, koji se nalazi u centru grada, gdje je na podu pronašla leš nesrećne žene.

Policija je u utorak oko podneva,  kad ju je nazvao vlasnik kafića, pronašla Miroslava djelimično nagog, bez ličnih dokumenata, a u ruci je držao kuhinjski nož, sa vidnim povredama na rukama i tragovima krvi.

Kako je potvrđeno iz CJB Banjaluka, Drobac je tvrdio da su mu sve to ''naredili Isus Hrist i Egipćani", a po fizičkom izgledu i psihičkom rastrojstvu odavao je utisak da se radi o psihički bolesnoj osobi, zbog čega je Služba hitne pomoći  Prijedor Dropca sprovela na  Odjel neuropsihijatrije Opšte bolnice Prijedor.

Policija ga privela iz kafića, gdje je sa sebe skinuo garderobu i sav okrvavljen držao nož

"Nakon što je policija obaviještena od neuropsihijatra da je M.D. ispričao da je ubio svoju majku u stanu u Ulici akademika Jovana Raškovića u Prijedoru, izlaskom na lice mjesta, na podu u kuhinji, pronađeno je beživotno tijelo Nevenke Drobac", kazali su u CJB Banjaluka i istakli da je uviđajem utvrđeno da je Miroslav, u toku dana, kuhinjskim nožem nanio svojoj majci smrtonosni ubod u vrat.

Iz policije kažu da je o svemu obaviješten  dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Prema saopštenju iz CJB Banjaluka, u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Banjaluka danas je trebalo da bude izvršena obdukcija tijela stradale žene, a po kompletiranju predmeta protiv njenog sina biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo ubistvo.

Inače, Miroslav i Nevenka Drobac su državljani Hrvatske, iz Zagreba, s posljednjim boravištem u Prijedoru.

Njihove komšije nisu željele da daju izjave, ali kako saznajemo od jednog od njih, Drobac se ponašao čudno i iako su živjeli povučeno, iz stana se povremeno čula galama. Navodno, Drobac je već liječen na zagrebačkoj psihijatriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije