Hronika

Ubio se sin Atifa Dudakovića

Ubio se sin Atifa Dudakovića
Ubio se sin Atifa Dudakovića

SARAJEVO - Anel Dudaković (19), mlađi sin penzionisanog generala Armije RBiH Atifa Dudakovića, izvršio je juče samoubistvo vješanjem u porodičnom stanu u sarajevskom naselju Koševsko brdo, u ulici Marija Mikulića.

Kako "Avaz" nezvanično saznaje, nakon što se mladić nije odazivao na pozive ostalih članova porodice, general Dudaković pokušao je razvaliti ulazna vrata kako bi ušao u stan. Kada u tome nije uspio, u stan je ušao preko krova susjednog stana. Dočekao ga je šokantan prizor obješenog sina, ispod čijih su nogu bile naslagane knjige.

Moguća obdukcija: Ubrzo su na mjesto ovog tragičnog događaja došli sarajevski policajci, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je konstatirala smrt. Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica, a tijelo je pregledao i Hamza Žujo, vještak sudske medicine, nakon čega je prevezeno u prosekturu Bare.

"Dežurna kantonalna tužiteljica obaviještena je da je smrtno stradala jedna osoba te je obavljen uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke. U pitanju je osoba inicijala A.D, rođena 1992. godine. Radi se o samoubistvu vješanjem u porodičnom stanu. Bit će izdata naredba da se obavi vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija", kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U razgovoru s komšijama porodice Dudaković saznali smo da se radilo o veoma mirnom i lijepo odgojenom mladiću. Prva komšinica kazala nam je da je veoma potresena Anelovom smrću i da nije u stanju razgovarati s nama.

Šokirane komšije: Neki od komšija nisu ni bili svjesni kakva se tragedija desila u njihovoj ulici, a komšija koji živi prekoputa ispričao je da je poznavao Anela, koji se uvijek srdačno pozdravljao s njim. Dodao je da ga je njegova smrt veoma pogodila, jer je mladića sreo dan prije tragedije.

Nesretni mladić studirao je biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Sinoć se među okupljenim rođacima i komšijama moglo čuti da je mogući motiv ovakvog očajnog čina mladića, najvjerovatnije, problem s polaganjem ispita na fakultetu.

Mladićevoj majci pozlilo: Tokom uviđaja u ulici Marija Mikulića vladala je grobna tišina, a prijatelji i članovi porodice tiho su se okupljali da bi pružili utjehu porodici Dudaković.

Nakon što je vozilo "Pokopa" odvezlo tijelo mladića, u kuću Dudakovića došla je ekipa Hitne pomoći, jer je mladićevoj  majci pozlilo.

Čuvši za tragediju koja je pogodila generala Dudakovića, na mjesto događaja došli su i njegovi saborci i generali Vahid Karavelić i Ramiz Dreković kako bi mu pružili podršku u teškim trenucima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije