Hronika

Ubo beskućnika jer ga je pokušao silovati?

Ubo beskućnika jer ga je pokušao silovati?
Ubo beskućnika jer ga je pokušao silovati?

BANJALUKA - Dragan Janjetović (63), korisnik banjalučke Javne ustanove Dom za starija lica, nožem je pokušao da ubije beskućnika Predraga Stojčića (51) jer ga je on pokušao silovati, izjavio je danas Jevto Janković, Janjetovićev advokat.

Janjetović se nalazi u pritvoru po rješenju banjalučkog Okružnog suda, a čije produženje je danas zatražilo Okružno tužilaštvo.

Advokat Janković nam je kazao da nema osnova za produženje pritvora.

Naime, Janjetovića sumnjiče da je 28. avgusta ispred Prihvatne stanice ove ustanove nožem nanio teške povrede u vrat i obraz Stojčiću, beskućniku koji je privremeno boravio u Prihvatnoj stanici.

Prema ranijem pisanju "Nezavisnih", Janjetović je Stojčiću dva puta zario nož u vrat, čime mu je presjekao arteriju i povrijedio jednjak.

Motiv napada dosad nije bio poznat, ali je Janjetović tokom napada bio pod dejstvom alkohola.

U vrijeme krvavog obračuna Vinko Lolić, direktor Doma za starija lica, kazao nam je da je Janjetović nakon što je izbo beskućnika pobjegao.

"Policija ga je nakon sat-dva pronašla i uhapsila. Sestre koje su radile čule su jauke, a kada su izašle da vide šta se dešava zatekle su Stojčića u lokvi krvi", kazao je Lolić.

Kako je kazao, Stojčić je ostao živ zahvaljujući pribranosti i brzoj reakciji glavne medicinske sestre.

Prema njegovim riječima, Janjetović je u ovu ustanovu došao preko Centra za socijalni rad Banjaluka 2011. godine i od tada je njihov korisnik.

"On je dobar čovjek, jedno vrijeme smo ga stavili da radi na portirnici. Beskućnik Stojčić je u Prihvatnu stanicu došao 25. avgusta ove godine na privremeni boravak", pojasnio nam je ranije Lolić, ističući da su obojica odležali zatvorske kazne. Kako saznajemo, oni se znaju upravo iz zatvora.

Janjetović, inače iz sela Bistrice, kod Banjaluke, je 2005. godine osuđen na osam godina robije zbog ubistva komšije Bože Jankovića (63) iz istog sela.

Predrag Stojčić je, takođe, bivši robijaš, koji je odležao višegodišnje kazne zbog nekoliko krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije