Hronika

Uhapšen bombaš Željko Stevanović

Uhapšen bombaš Željko Stevanović
Uhapšen bombaš Željko Stevanović

BANJALUKA – Bombaš Željko Stevanović uhapšen je u petak naveče u Banjaluci, saznaju »Nezavisne« iz policijskih izvora.

Inspektor MUP-a primijetio je Stevanovića u Ulici braće Podgornika, koji se kretao od "Jelšingrada" ka Željezničkoj stanici. Brzom intervencijom pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS Željko Stevanović je uhapšen.

 Bombaš Željko Stevanović uhapšen je u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Banjaluci, rekao je Srni načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Mladen Marić.

Uhapšen je petnaest minuta iza ponoći.

Stevanović će, nakon kriminalističke obrade, biti predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva na dalje postupanje.

Nije pružao otpor pri hapšenju

Željko Stevanović, koji je osumnjičen da je bacio bombu na autobus gradskog prevoza u Banjaluci, prilikom hapšenja nije pružao otpor, niti kod sebe imao naoružanje, potvrdio je načelnik banjalučkog Centra javne bezbjednosti Mladen Marić.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je Stevanović prilikom hapšenja u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Banjaluci pokušao da pobjegne, ali da ga je u tome spriječila policija.

Prema Marićević riječima, Stevanović se nalazi u prostorijama Centra javne bezbjednosti Banjaluka, gdje je u toku kriminalistčka obrada.

On kaže da je uhapšeni komunikativan i da sarađuje sa policijom.

"Uhapšeni je u izjavi policiji rekao da se krio u užem području banjalučkog naselja Lazarevo i da je povremeno bio na otvorenom", naveo je Marić.

On navodi da sadašnje indikacije pokazuju da je ubica u protekla dva dana bio na području koje je i policija od početka identifikovala kao područje na kojem bi se mogao nalaziti (naselja Lazarevo i Trapisti).

Odmah po hapšenju pozvani su prestavnici Službe hitne pomoći koji su pregledali osumnjičenog, koji je prilikom hapšenja na sebi imao crne pantalone i jaknu i bijelu košulju.

Stevanović je juče oko 15 h viđen u blizini mosta u banjalučkom naselju Česma. U ovom naselju je bio veliki broj policijskih patrola.

Na sebi je tada imao crne hlače, crnu majicu, crnu kraću jaknu i crni ruksak. Na glavi je imao crne naočare.

Pedesettrogodišnji Boro Topić iz Banjaluke poginuo je u četvrtak prije podne u eksploziji ručne bombu koju mu je Stevanović ubacio u autobus. Tom prilikom lakše su povrijeđene dvije osobe.

Napad na vozača autobusa dogodio se na stanici u Ulici knjaza Miloša dok je primao putnike.

Stevanović večeras u  Okružnom tužilaštvu

Željko Stevanović, koji je osumnjičen da je bombom ubio vozača "Autoprevoza" Boru Topića /53/ u Banjaluci, biće večeras predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ u ovom gradu.

Kriminalistička obrada nad Stevanovićem /50/ još traje u sjedištu CJB Banjaluka. Osumnjičeni bi oko 19.00 časova trebalo da bude predat Okružnom tužilaštvu.

 

Vezane vijesti:

Policija i dalje traga za bombašem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije