Hronika

Uhapšeni u akciji "Petrićevac" predati Tužilaštvu

Uhapšeni u akciji "Petrićevac" predati Tužilaštvu
Foto: Velibor Tripić | Uhapšeni u akciji "Petrićevac" predati Tužilaštvu

BANJALUKA - Dio uhapšenih u jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji "Petrićevac", usmjerenoj protiv osumnjičenih za rasturanje droge, doveden je oko 11 časova u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Uz jake mjere bezbjednosti, sprovedeni su u Tužilaštvo, gdje bi ih trebao ispitati postupajući tužilac, a zatim donijeti odluku o daljim mjerama.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je Policijska uprava Banjaluka dostavila izvještaj protiv deset osumnjičenih iz akcije "Petrićevac".

U pitanju su Banjalučani Ognjen Ćutković (27), Miloš Radanović (36), Milan Bajić (21), Dejan Blagojević (22), Radovan Radanović (23), Željko Petković (28), Saša Čupeljić (29), Ivan Sliško (28), Nemanja Drljača (29) i Bojan Palačković (22).

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka "Nezavisnim" je potvrđeno da su oni osumnjičeni da su tokom prošle godine, pa sve do juče, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

"Osumnjičeni su sprovedeni radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za pritvor", rekli su u Tužilaštvu.

Podsjetimo, iz MUP-a RS juče su potvrdili da je riječ o dobro organizovanoj akciji, koja je počela još u martu, a da je u proteklim mjesecima utvrđivano kako ova grupa funkcioniše - poput toga kako nabavljaju drogu, te kako i gdje je dalje distribuišu.

U akciji je uhapšeno 28 muškaraca, a uz drogu, pronađeno je i oružje, ali i predmeti koji su ranije ukradeni.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio je da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom odnosno preprodajom droge.

Iimena uhapšenih možete pročitati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije