Hronika

Više desetina Banjalučana tuklo se kamenicama, šipkama i letvama

Više desetina Banjalučana tuklo se kamenicama, šipkama i letvama
Više desetina Banjalučana tuklo se kamenicama, šipkama i letvama

BANJALUKA - U obračunu većeg broja muškaraca u Ulici Mirka Kovačevića u Banjaluci, tokom kojeg su koristili metalne šipke, drvene letve te kamenice, povrijeđeno je više osoba, potvrdili su izvori upućeni u istragu.

Iz policije je saopšteno da su identifikovali devet učesnika ovog sukoba, u kojem je, kako nezvanično saznajemo, u banjalučkom naselju Obilićevo učestvovalo više desetina mladića.

Masovna tuča prijavljena je CJB Banjaluka u noći između subote i nedjelje, a policija je utvrdila da su učesnici zapravo pripadnici dvije navijačke grupe banjalučkog Fudbalskog kluba Borac.

Sve je počelo nakon završetka utakmice između Borca i Radnika oko 21.30, a eskaliralo je oko 23 sata, kada je došlo do sukoba u Ulici Mirka Kovačevića.

"Po dolasku policijskih vozila u Ulicu Mirka Kovačevića učesnici su se dali u bjekstvo. Sprečavajući bjekstvo, policajci su tada uhapsili M.M. (21), M.R. (22), Đ.Đ. (21), P.P. (19) i M.M. (21), svi iz Banjaluke, kod kojih su pronađeni i oduzeti predmeti korišteni u tuči", saopštili su iz policije.

Nakon završene kriminalističke obrade oni su pušteni na slobodu, a policija je u međuvremenu identifikovala još četvoricu učesnika ove masovne tuče.

"Riječ je o G.M. (34), S.Č. (19), N.M. (25) i B.V. (27), koji su saslušani u svojstvu osumnjičenih", naveli su iz policije.

Na mjestu gdje je došlo do tuče izvršen je uviđaj, kojim je utvrđeno da su učesnici nanijeli i veću materijalnu štetu na jednom ugostiteljskom objektu, te manju na parkiranom pasatu.

"Tokom bacanja kamenica došlo je do lupanja tri šajbe i ulaznih vrata na ugostiteljskom objektu, dok je na vozilu došlo do udubljenja na limariji", kazali su iz policije.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje.

"U toku je rad na identifikaciji i pronalasku lica koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela. Nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka", naglasili su iz banjalučke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije