Hronika

Vojnik izvršio samoubistvo, tijelo pronašli u bunaru?

Vojnik izvršio samoubistvo, tijelo pronašli u bunaru?
Vojnik izvršio samoubistvo, tijelo pronašli u bunaru?

ŠIROKI BRIJEG - Josip Bokšić, pripadnik Oružanih snaga BiH čije je tijelo danas pronađeno u mjestu Jara kod Širokog Brijega, izvršio je samoubistvo. Pored njegovog tijela pronađen je i pištolj iz kojeg je sebi pucao u glavu, saznaje Klix.

Bokšićevo tijelo pronađeno je danas oko 13:00 sati na samo tri kilometra od njegove porodične kuće u mjestu Jare kod Širokog Brijega. Teren na kojem je 26-godišnjak pronađen bio je veoma nepristupačan, u šumovitom predjelu punom šiblja.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva ZHK, Borislav Tuljak, kazao je za Klix kako je potvrđen identitet Bokšića te da je naložena obdukcija tijela preminulog, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Tuljak je potvrdio i da smrt Bokšića nije uzrokovala druga osoba.

Iz Ministarstva odbrane BiH za Klix.ba su samo istakli kako je formiran istražni tim koji će utvrditi šta se zapravo dogodilo u ovom slučaju ali nisu željeli govoriti o načinu na koji je mladić preminuo.

Podsjećamo, Bokšić je nestao 16. januara, a posljednji put je viđen u blizini svoje kuće. Od toga dana za njim su intenzivno tragali pripadnici OS BiH i spasioci, ali do danas nije bilo rezultata.

Mjestu na kojem je danas pronađen ovaj mladić danas se tokom uviđaja nije moglo prići, a pošto su lokalitet osiguravale jake vojne snage.

Nezvanično se moglo čuti i da je tijelo mladića pronađeno u bunaru, javio je Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije