Hronika

Vozač ukradenog juga udario policajca

Vozač ukradenog juga udario policajca
Vozač ukradenog juga udario policajca

ŠAMAC - Vuk Vuković (19), iz Šamca, uhapšen je nakon što je pesnicom udario policajca, koji ga je prethodno zaustavio i ustanovio da vozi ukradeni jugo.

To su, navodeći Vukovićeve inicijale, naveli iz CJB Doboj, i precizirali da je vozač, shvativši da je otkriven, pokušao da pobjegne, te da je nasrnuo na policijsku patrolu.

"Prvo je naglo otvorio vrata vozila, a potom je nasrnuo na policajce. Jednog od njih je udario i počeo da bježi", ističu policijski izvori.

Napadnuti policajac i njegov kolega uspjeli su da savladaju Vukovića, te da ga odvezu u lokalnu policijsku stanicu, gdje je ispitan, dok je ukradeni automobil vraćen vlasniku.

"O ovom incidentu obaviješteno je Okružno tužilaštvo Doboj. Protiv osumnjičenog će policija da podnese izvještaje o počinjenom krivičnom djelu napad na ovlašteno službeno lice u vršenju službene dužnosti, te za krađu vozila", ističu policijski izvori.

Inače, prema podacima MUP-a RS, lani su zabilježena 64 napada na službena lica u vršenju službene dužnosti, što je za pet više nego tokom 2013. godine.

"Tokom prošle godine dogodilo se i 19 krivičnih djela sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje", navedeno je u saopštenju iz MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije