Hronika

Za ubistvo maćehe 14 godina zatvora

Za ubistvo maćehe 14 godina zatvora
Za ubistvo maćehe 14 godina zatvora

DOBOJ - Velimir Radovanović (57) iz Kostajnice, kod Doboja, koji je 29. marta ranio svoju maćehu Zagorku Radovanović (76), koja je 9. aprila umrla od zadobijenih teških povreda, osuđen je danas pred Okružnim sudom Doboj na 14 godina i četiri mjeseca zatvora.

Radovanoviću je nakon izricanja presude produžen pritvor, u kojem se nalazi od 2. aprila, kada je uhapšen.

Prema navodima presude, naoružan automatskom puškom i bombom Radovanović je kobnog dana oko 16 časova došao pred kuću svog polubrata i maćehe, s kojima nije bio u dobrim porodičnim odnosima zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nakon smrti njegovog oca.

U kući su se u tom trenutku nalazili Zagorka i njen sin, a Radovanović je u namjeri da ubije maćehu iz automatske puške ispalio više hitaca u prozor dnevnog boravka. Potom je, krenuvši ka ulaznim vratima, ispalio više hitaca u prozor na kuhinji, kao i na ulazna vrata kuće, te aktiviranu bombu stavio na prozor kuhinje, ali ona nije eksplodirala, te na kraju pobjegao.

Jedan od ispaljenih projektila pogodio je Zagorku u trbuh, usljed čega je zadobila teške povrede unutrašnjih organa, karlice, prelom bedrene kosti, od kojih je u dobojskoj bolnici umrla 9. aprila.

Nakon četiri dana bjekstva, dobojska policija uhapsila je Radovanovića 2. aprila, a on je navodno pronađen u lošem psiho-fizičkom stanju, iscrpljen i gladan i bez lijekova koje je koristio.

Pronađen je u obližnjoj šumi u Kostajnici, prilikom hapšenja nije pružao otpor, a zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja odmah nakon hapšenja je prebačen u dobojsku bolnicu.

U šumi gdje je pronađen bila je i automatska puška iz koje je pucao, a prema nezvaničnim informacijama nađena su i tri okvira municije, u kojima se u prosjeku nalazi po tridesetak metaka. Radovanović je nakon pucnjave pobjegao u pravcu kamene stijene, koja se nalazi iza njegove kuće, te potom u obližnju šumu, gdje se skrivao do hapšenja.

Za njim su tragali pripadnici policijskih stanica Doboj 1 i Doboj 2, kao i Jedinice za podršku CJB Doboj, bili su blokirani svi izlazni putevi, a potragu je policiji otežavalo to što je riječ o djelimično nenaseljenom području, obraslom šumom i niskim rastinjem, koje je Radovanović dobro poznavao.

Mještani Kostajnice nakon nemilog događaja su kazali da je on taj dan bio pijan, odnosno da je neposredno prije kobnog događaja pio ispred lokalne prodavnice, a da je nasljedstvo razlog zbog kojeg je bio u lošim odnosima s maćehom i polubratom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije