Hronika

Zabio se autom u pekaru i poginuo

Zabio se autom u pekaru i poginuo
Zabio se autom u pekaru i poginuo

TUZLA - Dvadesetjednogodišnji Selmir Kovačević iz Tuzle poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći u tom gradu, koja se dogodila u Ulici husinskih rudara u naselju Miladije.

Njegov suvozač u automobilu mazda S.J. (17) zadobio je teške povrede glave i grudnog koša i za njegov život su se, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", borili ljekari iz UKC Tuzla.

"Pacijent S.J. smješten je na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju. Priključen je na aparate za disanje i ima teške povrede glave i grudnog koša. Ljekari se bore za njegov život", potvrdila je juče Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

Mladići su se u automobilu mazda kretali iz pravca zapadnog ulaza u grad ka naselju Miladije. Najvjerovatnije, zbog prebrze vožnje, Kovačević je izgubio kontrolu nad automobilom i najprije udario u betonske stubove, a potom i u ćošak objekta u kojem je smještena pekara.

"Probudio me je strašan udar, puklo je kao iz topa. Uslijedio je tajac, a mogao sam kasnije vidjeti kako vatrogasci režu lim i dolaze do osoba iz automobila", kazao je jedan stanovnik tuzlanskog naselja Miladije.

Da se radilo o stravičnoj saobraćajnoj nesreći svjedoči i podatak da su na pekari vidljiva velika oštećena, kako na fasadi, tako i na oluku koji je ulupljen od udara.

Mještani naselja Miladije žale zbog gubitka još jednog mladog života, ali upozoravaju nadležne na svoje svakodnevne probleme.

"Škola je od mjesta nesreće udaljena pedesetak metara. U po bijela dana kroz naše naselje "divljaju", voze kao na auto-trkama", govore oni.

Kako kažu, da bi bilo spriječeno još tragedija, trebalo bi na toj dionici da bude postavljen neki saobraćajni znak koji bi upozoravao vozače da uspore.

Kovačević je nakon silovitog udara u pekaru, nekoliko minuta davao znakove života. Nažalost, podlegao je od zadobijenih povreda.

Dežurni kantonalni tužilac naredio je obavljanje obdukcije i drugih vještačenja. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije