Hronika

Zapalili ga jer im je opsovao majku

Zapalili ga jer im je opsovao majku
Zapalili ga jer im je opsovao majku

GRAČANICA - Nakon što nam je opsovao majku nasmrt smo ga pretukli a potom zapalili, riječi su trojice osumnjičenih mladića za ubistvo beskućnika Vahida Delića (58) u centru Gračanice tokom saslušanja kod dežurnog tužioca, saznaju "Nezavisne".

Podsjećamo, nakon što je policija pronašla u četvrtak zapaljeno Delićevo tijelo u ruševnoj kući, za isto je osumnjičila i uhapsila N.G. (29) iz Doboja Istok, S.S. (22) i S.N. (19), obojica iz Gračanice. 

Damir Čačković, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, kazao je da su njih trojica zajedno sa Delićem sjedili u toj ruševnoj kući i pili.

"Nakon što su malo više popili došlo je do svađe i oni su istukli Delića. Pretukli su ga, imao je lomove nosa, vilice, rebara, nogu... Kada su završili, zapalili su unutrašnjost kuće i otišli", rekao je Čačković.

On je dodao da će tražiti da se odredi pritvor za osumnjičene.

Prema njegovim riječima, mladići nisu palili kuću kako bi uništili tragove, već, čini se, iz čistog bijesa.

Zvaničan motiv ovog brutalnog ubistva još je nepoznat. Zasad postoje samo izjave osumnjičenih, a oni su tvrdili da ih je Delić provocirao kada se napio.

"Rekli su da im je on, navodno, opsovao majku kad je popio, da ih je provocirao i da je to volio raditi kad se napije", objasnio je Čačković. Kako saznajemo, jedan od trojice osumnjičenih je takođe beskućnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije