Hronika

Zatražen pritvor zbog ubistva komšije

Zatražen pritvor zbog ubistva komšije
Zatražen pritvor zbog ubistva komšije

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje pritvora za Radoslava Malića (27) iz Bronzanog Majdana, osumnjičenog da je na smrt pretukao komšiju Vaskrsiju Prtiju (61).

Sumnja se da je ubistvo počinio na dan svoje slave Sveti Trifun, u svojoj kući u selu Obrovac, kod Banjaluke.

Malića terete da je nakon kraće svađe nasrnuo na komšiju, te ga više puta udario pesnicom u glavu, čime mu je nanio teške povrede od kojih je Prtija preminuo.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i iz razloga vanrednih okolnosti,  jer je riječ o krivičnom djelu  za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna", saopštila je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje pritvora trebalo bi da odluči sudija za prethodni  postupak  Okružnog suda u Banjaluci, koji odluku do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije donio.

Inače, policiji je ovaj slučaj prijavljen 15. februara, ali ne da je Prtija ubijen, već da je preminuo od povreda koje je zadobio kada je sam pao na asfalt i udario se u glavu.

Lažnu informaciju dala je Malićeva porodica misleći da neće biti otkriven zločin, ali istragom i materijalnim dokazima utvrđeno je da se ipak radi o ubistvu.

Osumnjičeni Malić hapšen je i 2013. godine zbog sumnje da je silovao svoju tetku S.K., inače duševno bolesnu osobu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije