Intervju
 • Sredoje Nović: Neki zagovaraju sukobe u BiH!

  Almedin Šišić - 27.02.2014 21:00

  Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, zbog posljednjih dešavanja u zemlji i složene političke situacije predviđa ulazak u potpuno nestabilan period.

 • Nevenka Savić: BiH čeka 620 miliona evra iz fondova EU

  Almedin Šišić - 24.02.2014 21:00

  Nevenka Savić, direktor Direkcije za evropske integracije BiH, kazala je da, iako Evropska komisija sada u fokus stavlja rješavanje socijalnih i ekonomskih pitanja u BiH kroz inicijative koje su najavili, rješavanje odluke "Sejdić i Finci" i uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije i dalje ostaju u vrhu agende.

 • Incko: Lideri moraju čuti vapaj naroda

  Nihada Hasić - 23.02.2014 21:00

  Paljenje zgrada institucija vlasti tokom protesta građana u FBiH nije bio državni udar, iako to tako smatraju brojne političke stranke, tvrdi Valentin Incko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH.

 • Mladen Bosić: Nikad više sa SNSD-om

  Dejan Šajinović - 18.02.2014 21:00

  SNSD je svojim ponašanjem zatvorio vrata bilo kakvoj saradnji sa SDS-om nakon izbora, rekao je Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, u intervjuu "Nezavisnim novinama".

 • Igor Davidović: Brisel u potrazi za politikom prema BiH

  Almedin Šišić - 17.02.2014 21:00

  Igor Davidović, šef Misije BiH pri EU u Briselu i dugogodišnji bh. diplomata, smatra da svi politički faktori i društvo u cjelini predstojeći period i dolazak visoke delegacije EU u BiH treba da iskoriste kao priliku da prenesu svoje viđenje o budućnosti BiH na putu ka EU i da se konačno otvori prostor za već dugo očekivani korak - predaju aplikacije za članstvo u Uniji.

 • Radomir Pašić: Mladen Bosić će uništiti SDS

  Dejan Šajinović - 17.02.2014 09:02

  Sa Mladenom Bosićem SDS ne može da pobijedi Milorada Dodika, rekao je Radomir Pašić, kojeg je Predsjedništvo SDS-a nedavno isključilo iz stranke.

 • Velimir Radosavljević: Bićemo lideri u širem okruženju

  Nikola Salapura - 11.02.2014 20:30

  Sagledavši red letenja svih avio-kompanija shvatili smo da će ova 2014. godina biti daleko najuspješnija u istoriji Aerodroma "Nikola Tesla" i smjelo prognoziramo da će beogradski aerodrom ostvariti najveći napredak, odnosno zabilježiti najveći porast broja putnika u odnosu na sve prestoničke aerodrome u Evropi.

 • Dragan Čović: Socijalni bunt žele da iskoriste u političke svrhe

  Dejan Šajinović - 11.02.2014 08:15

  Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, je ocijenio u intervjuu za "Nezavisne" da je socijalni bunt zloupotrijebljen i da socijalno nezadovoljstvo očito neko pokušava da iskoristi u političke svrhe.

 • Boris Tučić: Neko u BiH pokušava kočiti projekte

  Nikola Salapura - 09.02.2014 21:10

  Ponekad mi se čini da na svim stranama u BiH ne postoji iskreno opredjeljenje da se određeni projekti uspješno realizuju, zbog čega kasnimo u izvršenju određenih proceduralnih koraka.

 • Rasim Ljajić: Srbija želi najbolje odnose s BiH

  Almedin Šišić - 07.02.2014 21:00

  Rasim Ljajić, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, od predstojećih vanrednih izbora u Srbiji očekuje pobjedu koalicije sastavljene od SNS-a i njegovog SDP-a.

 • Đinita Fočo: Kod nabavki ima »lova u mutnom«

  Almedin Šišić - 04.02.2014 21:00

  Đinita Fočo, direktorka Agencije za javne nabavke BiH, ističe da postoji prostor za unapređenje ovog sistema koji je svugdje u svijetu podložan korupciji.

 • Srebrenka Golić: Južni tok žila kucavica RS

  Nikola Salapura - 30.01.2014 20:01

  Posebnu ulogu u razvoju zemlje narednih godina zauzeće projekat "Južni tok", odnosno gasifikacija većeg dijela Republike Srpske, i on bi trebalo da ima i posebno mjesto u prostornom planu RS.

 • Matan Žarić: Elektroprenos može donijeti 800 miliona KM

  Dejan Šajinović - 30.01.2014 09:15

  Da bi se dobit "Elektroprenosa" mogla dijeliti, a radi se o 100 miliona maraka, moraju se stvoriti preduslovi. Osnovni je da parlament BiH usvoji potrebne izmjene zakona. Tek kada to bude završeno, može se ići na raspodjelu po principu odnosa kapitala.

 • Picula: Očekujem jači angažman EU i SAD u BiH

  Almedin Šišić - 26.01.2014 20:20

  Tonino Picula, jedan od 50 članova Vanjskopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, koji su nedavo usvojili Izvještaj o napretku BiH, te nekadašnji šef hrvatske diplomatije, izjavio je da očekuje obnovu američkog angažmana na jugoistoku Evrope pa tako i u BiH, u sklopu njihove najavljene opće renesanse odnosa sa EU. To bi se, kako je rekao, moglo dogoditi u drugoj polovini ove ili početkom iduće godine.

 • Lajčak: Dogovor o slučaju »Sejdić i Finci« nije teži od problema Kosova

  Dejan Šajinović - 23.01.2014 21:00

  Ako je Srbija mogla da riješi problem Kosova, niko ne može da me ubijedi da je dogovor o slučaju "Sejdić i Finci" teži.

    2        

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner