Kolumne

Novogodišnji darovi

Novogodišnji darovi
Foto: N.N. | Novogodišnji darovi

Za petnaestak dana stiže nam Nova godina, prestupna, za dan duža, što znači za dan teža od ove odlazeće. Ali ajde da ovo vrijeme praznika provedemo u prazničnom raspoloženju, pa makar i lažnom, i da pokušamo da zaboravimo na svakodnevne muke i probleme.

Vrijeme je darivanja, neke će obradovati Djeda Mraz, neke Sveti Nikola, nekima će poklon ostaviti Hidžret Dedo, a ja sam uspio da otkrijem šta bi naši političari voljeli da dobiju kao novogodišnji dar, ali i šta bi jedni drugima pod jelkom najradije ostavili najljući politički protivnici.

Milorad Dodik bi Kristijanu Šmitu pod jelku ostavio potpisane agremane, a američkom ambasadoru Majklu Marfiju knjigu Crven ban. Kad su u pitanju njegove želje, najviše bi volio da ga obraduje Sud BiH.

Kristijan Šmit bi Dodiku volio pokloniti zakon o imovini, a volio bi mu doći i na slavu, al' prošla su ta vremena. Najviše ipak priželjkuje radnu vizu.

Majkl Marfi bi Dodiku najradije poklonio prugasto odijelo, a što se tiče želja, najviše bi volio kad bi Dodik to odijelo i dobio.

Radovan Višković bi ispod božićnog drvceta volio naći dogovor poslodavaca i sindikalaca o minimalcu, a poklon je namijenio Vukanu - Zakon o medijima. Prc!

Željki Cvijanović je za petnaestak dana krsna slava Sveti Ignjatije, pa joj nije ni do Nove godine, ni do poklona. Valja spremiti posan slavski ručak i dočekati goste. Srećna slava.

Nenad Stevandić bi najradije "Dnevnom avazu" ispod jelke ostavio tiraž, al' oni ne kite jelku, tako da će ostati bez tiraža. Što se tiče želja, uspješno ih ispunjava.

Zora Vidović od Djeda Mraza priželjkuje 800 miliona, a sve su prilike da će sebi pokloniti komunikologa.

Zoran Tegeltija nema neispunjenih želja. Jedino da banke počnu redovno plaćati PDV.

Draško Stanivuković bi Vladi Đajiću vrlo rado pod jelku ostavio kandidaturu za gradonačelnika sa potpisom Milorada Dodika. Kad su u pitanju želje, on je skoro prestao da vjeruje u Djeda Mraza, pa sam sebi ispunjava jednu po jednu.

Đaja bi Drašku poklonio kilometar žute trake i novog direktora Inspektorata RS. Najviše bi volio da tu traku opaše oko cijele Banjaluke, osim oko garaže na Paprikovcu.

Igor Radojičić bi volio Dodiku pokloniti vremeplov da ga vrati u izbornu noć 2020. godine. Želja mu je da dogodine na izborima niko ne pobijedi.

Nebojša Vukanović će najvjerovatnije sebi pokloniti ogledalce. Niko od političara osim njega, pitajte ga slobodno, ne zaslužuje nikakav poklon.

Jelena Trivić od Djeda Mraza priželjkuje naočare za varenje jer kroz njih Dodika ne može očima vid'ti, a najveća želja joj je da prekosutra pobijedi Vučić. Zbunjuje je što to želi i Dodik, a još može i glasati.

Branislav Borenović nema nekih posebnih novogodišnjih želja, ali uvijek može na poklon jedan kompenzacioni mandat.

Milan Miličević bi na poklon volio da dobije stabilnu stranku, a što se tiče političkih protivnika, njima želi da više ne rovare unutar nje.

Nedeljko Čubrilović je generacija Djeda Mraza pa su mu sve poslovne želje uglavnom ispunjene, a Bobiju bi najradije ispod jelke ostavio člansku kartu SNSD-a.

Nenad Nešić ne želi ništa. Samo da padne snijeg, jer voli bijelo.

Petar Đokić više od dvije decenije nema ozbiljne protivnike ni unutar, ni van stranke, pa nema kome šta pokloniti, a od Djeda Mraza bi volio da dobije aplikaciju Dulingo.

Goran Selak bi Đokiću pod jelkom najradije ostavio poklon iznenađenja. Od Djeda Mraza priželjkuje da Đokić otvori poklon.

Darko Banjac bi volio nešto pokloniti Marku Paviću, a što se tiče njegovih želja, poslije izbornog kongresa mu ne treba više ništa. Samo nek je kum živ i zdrav.

Ognjen Tadić bi ispod jelke volio da nađe sudijsku togu, a zauzvrat bi Djeda Mrazu ostavio zahvalnicu za korektnu saradnju.

Nikola Špirić bi volio da u Novoj godini Drvar dobije status distrikta i da on bude supervizor.

Mladen Milanović Kaja će Djeda Mrazu ispuniti želju.

P.S. Bobi je prestao da vjeruje u Djeda Mraza otkako je upoznao Kaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije