Obrazovanje

Banjalučanka Sara Stajčić na američkom Harvardu

Banjalučanka Sara Stajčić na američkom Harvardu
Banjalučanka Sara Stajčić na američkom Harvardu

BANJALUKA - Student Sara Stajčić iz Banjaluke uspjela je ove godine da se upiše na Fakultet političkih nauka na američkom Harvard univerzitetu i da dobije stipendiju, izjavila je savjetnik za obrazovanje u Savjetodavnom centru za obrazovanje u SAD Sonja Pržulj.

Nakon prezentacije o akademskim i specijalističkim programima koje podržava američka Vlada, kao i programima studiranja u Americi za studente iz BiH, koje je danas održano u Američkom kutku u Banjaluci, Pržuljeva je rekla novinarima da trenutno u Americi strudira 364 studenta iz BiH.

Ona je navela da studenti iz BiH moraju proći proces apliciranja, koji traje minimalno godinu dana, kako bi se upisali na fakultet i dobili stipendiju u Americi.

"Uslovi za upis na fakultet u Americi su, pored dobrog poznavanja engleskog jezika, motivacija, praćenje uputstva savjetnika, redovno polaganje standardizovanih testova, izučavanje materijala", pojasnila je Pržuljeva.

Ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD u BiH Erik Katalfamo rekao je novinarima da SAD imaju veoma dobru saradnju i razmjenu studenata sa BiH.

"Zainteresovani smo da kroz razmjenu studenata povećamo broj studenata iz BiH u Americi, koji žele da studiraju političke i prirodne nauke", zaključio je Katalfamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije