Obrazovanje

Banjaluka: Potpisan Ugovor za opremanje 4. studentskog paviljona

Banjaluka: Potpisan Ugovor za opremanje 4. studentskog paviljona
Banjaluka: Potpisan Ugovor za opremanje 4. studentskog paviljona

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i predstavnik Konzorcijuma "Adrijalajn" iz Banjaluke Darko Petrović potpisali su danas ugovor za nabavku namještaja za opremanje četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci vrijednog 1,1 milion KM.

Malešević je istakao da je tokom prošle godine u visoko obrazovanje iz sredstava javnih ulaganja, austrijskog kredita i budžeta Ministarstva prosvjete i kulture uloženo 34 miliona KM.

"Preuzeli smo kredit za opremanje studentskog doma na Palama, završena je izgradnja četvrtog paviljona u Banjaluci, a značajna sredstva su uložena i u opremanje laboratorija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu", rekao je Malešević novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, u studentskim centrima u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Palama, Zvorniku, Bijeljini i Trebinju do sada je ukupno moglo da se smjesti 2.527 studenata, a sada je kapacitet proširen za još 1.216 mjesta, i to 346 u Foči, 280 u Banjaluci i 590 na Palama.

On je dodao da je ranije potpisan ugovor o nabavci namještaja za opremanje studentskih domova u Foči i na Palama, te Pravoslavno-blagoslovskog fakulteta u Foči, vrijedan 1,6 miliona KM.

Malešević je naglasio da je rok za opremanje četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" 60 radnih dana, ali da se nada da će izvođač radova ranije obaviti posao, kako bi studenti na smještaj mogli da računaju već početkom sljedećeg semestra.

"U novom paviljonu će biti daleko bolji uslovi za stanovanje studenata, a istovremeno ćemo omogućiti sanaciju paviljna jedan, koji je u dosta lošem stanju. Osim soba za smještaj, u četvrtom paviljonu biće smještena i ambulanta za studente i biblioteka za Filološki fakultet", poručio je Malešević.

Predstavnik "Adrijalajna" Darko Petrović rekao je da je posao raspoređen na tri člana konzorcijuma, kako bi svako u svom domenu najbolje obavio posao i efikasnije isporučio robu.

"Zajedno sa partnerima isporučićemo metalni i namještaj za ambulante, opremu za biblioteku, stolice, garniture i fotelje, te pločasti i drveni namještaj. Oko 90 odsto isporučenog namještaja proizvedeno je u Republici Srpskoj, što će doprinijeti razvoju lokalne privrede i malih proizvođača namještaja", naglasio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije