Obrazovanje

Bojkot nastave u Petrovu ugrozio kraj školske godine

Bojkot nastave u Petrovu ugrozio kraj školske godine
Foto: Ilustracija | Bojkot nastave u Petrovu ugrozi kraj školske godine

PETROVO - Bojkot nastave uposlenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu, koji time iskazuju nezadovoljstvo što je resorno ministarstvo za vršioca dužnosti direktora imenovalo njihovog kolegu, nastavnika fizičkog vaspitanja, ugrožava planirani završetak obrazovnog procesa u ovoj školi.

Kada će zbog obustave nastave biti okončana školska godina nije mogao da precizira Davorin Adamović, novoimenovani v.d. direktora škole, jer situaciju treba, kaže, da razriješi Ministarstvo. Adamović navodi da neki roditelji dolaze u školu i raspituju se zašto nema nastave, zbog čega se djeca vraćaju iz škole.

"Bilo je slučajeva da su djeca vraćena iz sela i da nisu ni stigla do škole. Smatram da je sve u nadležnosti Ministarstva. Prvi i drugi razred nije izgubio ni čas, a već dva dana i ostali polako počinju da dolaze jer se roditelji osjećaju prevarenim. Od ukupno 170 đaka, osim maturanata koji su završili, nastavu trenutno pohađa oko 60 učenika", poručio je Adamović.

Tridesetak nastavnika obustavilo je nastavu 6. juna nezadovoljni što je nakon isteka mandata Nenadu Kataniću za vršioca dužnosti imenovan Adamović, a ne pedagog Vedrana Brkić, koju je predložio Školski odbor.

Vanja Maksimović, predsjednica Sindikalne organizacije, koja je ranije izjavila da iza Adamovićevog imenovanja stoji politika, a da Brkićevu podržava cijeli kolektiv, nije odgovarala na pozive i poruke.

Iz škole je pojedinim medijima saopšteno da nema nastave jer roditelji ne žele da šalju djecu dok ne bude riješena situacija u vezi s imenovanjem v.d. direktora, te da je u utorak na nastavu došlo svega 25 odsto učenika, što nije dovoljno za njeno održavanje.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nismo dobili odgovor iz Ministarstva prosvjete i kulture RS na koji način namjerava da riješi problem u školi u Petrovu, te da li će nastavnici snositi sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije