Obrazovanje

Brojni uspjesi učenika Ekonomske škole Banjaluka

Brojni uspjesi učenika Ekonomske škole Banjaluka
Brojni uspjesi učenika Ekonomske škole Banjaluka

BANJALUKA - Učenici Ekonomske škole Banjaluka ovog su mjeseca u oblastima ekonomije i informatike osvojili tri zlatne i četiri srebrne medalje na međunarodnom takmičenju u inovacijama "Tesla fest 2014" u Novom Sadu.

Ove godine učestvovali su na brojnim, kako lokalnim tako i međunarodnim takmičenjima s radovima iz informatike, ekonomije, prava, matematike, hemije, fizike, kao i literarnom i likovnom stvaralaštvu. U aprilu su na banjalučkom sajmu "Inost mladih" osvojili po dvije  zlatne, srebrne i bronzane plakete i pet specijalnih priznanja. Na pomenutom sajmu su više puta osvojili titulu najbolje srednje škole, dok su na međunarodnom takmičenju u Zagrebu "Inova mladi" u maju osvojili po šest zlatnih i srebrnih, sedam bronzanih medalja i priznanje "Najbolja gostujuća škola".

"Iza uspjeha učenika stoje mjeseci rada i smišljanja najboljeg načina da ideju pretvorimo u nešto praktično i razumljivo. Veliku pomoć daju nam profesori mentori, škola i Savez inovatora RS. Pored nas, banjalučka Gimnazija, Tehnološka i Elektrotehnička škola i Srednjoškolski centar 'Gaudeamus' takođe ostvaruju zapažene rezultate", ističu u ovoj školi.

Miodrag Milošević, predsjednik Savjeta učenika Ekonomske škole i jedan od učesnika takmičenja, kaže da su ona od izuzetnog značaja za mlade jer predstavljaju dobru priliku da učenici predstave ideje.

"Priliku treba tražiti i u RS, kojoj su potrebni mladi s idejama i znanjem, oni su generator razvoja ovog društva", kazao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije