Obrazovanje

Danas štrajk upozorenja u školi u Donjim Agićima

Danas štrajk upozorenja u školi u Donjim Agićima
Danas štrajk upozorenja u školi u Donjim Agićima

BANJALUKA - Zaposleni u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjim Agićima, u opštini Novi Grad danas će stupiti u štrajk upozorenja jer su nezadovoljni odnosom nadležnih institucija prema zaposlenima u prosvjeti i kulturi Republike Srpske, najavljeno je iz Sindikata obrazovanja, nauke u kulture Republike Srpske.

Oni će tražiti da uputstvo za obračun naknada za prevoz bude stavljeno van snage, te da obračun naknade za prevoz za septembar bude obavljen prema važećim propisima, a ne novom uputstvu.

Iz granskog sindikata navode da je činjenica da svake godine u budžetu Ministarstva prosvjete i kulture Srpske nedostaje određen iznos sredstava, zbog čega od 2011. godine kasne isplate određenih naknada.

"Za 2015. godinu prosvjetarima nisu isplaćene jubilarne nagrade, naknade za rođenje djeteta, za smrt užeg člana porodice, te naknade za prevoz za tri mjeseca", ističu u granskom sindikatu.

Sindikat zahtijeva da ove naknade, ubuduće, budu isplaćivane na vrijeme i u potpunosti.

Oni najavljuju da će štrajk upozorenja organizovati u skladu sa zakonom sa početkom u 12.30 časova u prostorijama škole "Branko Ćopić" u Donjim Agićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije