Obrazovanje

Djeca iz srebreničke škole svjesna da su pogriješila

Djeca iz srebreničke škole svjesna da su pogriješila
Foto: Pixabay | Djeca iz srebreničke škole svjesna da su pogriješila

SREBRENICA – Nakon što se pojavila fotografija djece bošnjačke nacionalnosti kako klanjaju u "Prvoj osnovnoj školi" u Srebrenici, iz ove škole su nam potvrdili da su razgovarali sa djecom te da su oni shvatili da su pogriješili.

Kako je kazala za "Nezavisne" direktorica ove škole Snježane Jandrić, preduzete su sve mjere koje su u njihovoj nadležnosti.

"Preduzeli smo sve mjere, a informacije ćemo proslijediti resornom ministarstvu, i postupićemo u skladu s propisima, radimo na tome. Inače, školi se niko nije obratio niti žalio, a mi smo o ovom slučaju saznali od građanina Srebrenice.  Djeca idu u ovu školu, i mi smo obavilili razgovarom s njima, i oni su shvatili da su pogriješili", kazala je Jandrićeva.

Podsjećamo, Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kazao je da je fotografiju koja je nastala na jednom časova, dobio od roditelja djece koji idu u navedenu školu.

Kako je kazao, njemu su proslijeđene informacije da su na času fizike, odnosno engleskog jezika djeca upalila mobilni telefon i pustili islamsku molitvu, a zatim počeli klanjati.

Vezane vijesti:

Kojić: Djeca iz Srebrenice klanjala u školi, tražimo reakciju nadležnih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije