Obrazovanje

Dvije škole ispratile maturante

Dvije škole ispratile maturante
Dvije škole ispratile maturante

GRADIŠKA - Osnovne škole "Danilo Borković" i "Vasa Čubrilović" iz Gradiške ispratile su danas maturante.

U Osnovnoj školi "Danilo Borković" organizovana je manifestacija "Dan učeničkih postignuća" na kojoj su predstavljeni učenici generacije i učenici koji su ove školske godine predstavljali školu na opštinskim, republičkim i regionalnim i takmičenjima. 

Predstavljeno je pet vukovaca koji su danas završili deveti razred, a za učenicu generacije proglašena je Anđela Lakić koja je istakla da uz redovno učenje nije teško postići takav uspjeh. 

Anđela planira da upiše Gimnaziju u Gradišci, te da nakon završene druge godine, školovanje nastavi u jednoj od beogradskih Gimnazija koja isključivo upisuje odlične i nadarene učenike. 

Osnovna škola "Danilo Borković" ove godine ispraća 87 maturanata, a direktor škole Zoran Miljević kaže da je u narednu školsku godinu upisano 99 prvačića. 

Osnovna škola "Vasa Čubrilović" ove godine ispratila je 92 maturanta, a na Akademiji "Dan učeničkih postignuća", koja je održana u Kulturnom centru Gradiška, proglašeni su najbolji đaci - dva vukovca i učenik generacije Teodor Klisić. 

Osim zapaženih uspjeha u redovnom osnovnoškolskom obrazovanju, Teodor Klisić je završio i osnovnu muzičku školu, odsjek Flauta. Osvajao je brojne nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima učenika muzičke škole, a planira da upiše Srednju muzičku školu "Vlado Milošević" u Banjaluci. 

Direktor ove osnovne škole Vladimir Stanišljević naveo je da je, prema podacima Republičkog pedagoškog zavoda, ova škola među 10 najboljih osnovnih škola u Republici Srpskoj po ostvarenim rezultatima na takmičenjima. /kraj/mm/ljlj/foto 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije