Obrazovanje

Fakulteti u RS biće rangirani po kvalitetu

Fakulteti u RS biće rangirani po kvalitetu
Fakulteti u RS biće rangirani po kvalitetu

BANJALUKA - RS će sprovesti reformu obrazovanja s ciljem rangiranja fakulteta po kvalitetu nastave, rekao je u petak Milorad Dodik, predsjednik RS, na svečanostima povodom 40 godina od osnivanja Ekonomskog i Pravnog fakulteta, te 55 godina od otvaranja studija prava u Banjaluci.

Rekao je da će osim rangiranja fakulteta biti uvedena i sertifikacija profesorskih znanja, koji će morati da dokazuju sposobnost da održe kvalitet.

Novak Kondić, dekan Ekonomskog fakulteta, istakao je da će ove godine oko 160 studenata steći zvanje diplomirani ekonomista, a 16 zvanje magistra.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, izjavio je da je Pravni fakultet stvorio dobre uslove da mladi mogu sticati pravne vještine i znanje, dok je Vitomir Popović, dekan Pravnog fakulteta, istakao da je za 40 godina kroz ovaj fakultet prošlo oko 30.000 studenata. Među ostalima, čestitke Pravnom fakultetu je uputio i Anton Kasipović, ministar pravde RS, istakavši da ta institucija ima važnu ulogu u oblikovanju pravnog života.

Iz Unije studenata RS izrazili su zadovoljstvo što je Dodik najavio reforme u sektoru visokog obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije