Obrazovanje

Jedinstven uspjeh gimnazijalaca iz Srebrenice

Jedinstven uspjeh gimnazijalaca iz Srebrenice
Jedinstven uspjeh gimnazijalaca iz Srebrenice

SREBRENICA - Učenici četvrtog razreda srebreničke gimnazije Dušan Pejić i Darko Vujadinović dobili su diplome Republičkog pedagoškog zavoda za radove koji su proglašeni najboljim na prošlogodišnjem konkursu ove institucije povodom obilježavanja stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata.

Literarni rad Dušana Pejića o Sarajevskom atentatu, po ocjeni stručnog žirija, bio je najbolji u konkurenciji nekoliko stotina srednjoškolaca Republike Srpske.

Video prezentacija na temu "Mlada Bosna i Sarajevski atentat", koju su zajedno uradili Pejić i Vujadinović, po ocjeni žirija, zauzela je drugo mjesto na ovom konkursu među više stotina pristiglih radova.

Ovo je jedinstven uspjeh srebreničkih gimnazijalaca jer je Srednjoškolski centar "Srebrenica" jedini u Srpskoj čiji su učenici osvojili dvije nagrade na ovom konkursu, koji je bio raspisan za radove u više discipplina.

Pedagoški zavod poslao je diplome učenicima na adresu škole i one su im uručene u okviru obilježavanja školske slave, Savindana.

Prošlogodišnje majske poplave onemogućile su održavanje manifestacije u Banjaluci povodom obilježavanja stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata, na kojoj je trebalo da budu uručene nagrade.

Darko namjerava da upiše poslovnu informatiku i da se profesionalno bavi

informatičkim radom i programiranjem.

Dušan je i ranije osvajao nagrade i priznanja na brojnim literarnim konkursima u takmičenjima mladih guslara, kvizovima znanja i dva puta na republičkim takmičenjima iz Srpskog jezika.

Bio je učenik generacije u osnovnoj školi, a profesori koji mu predaju tvrde da je najbolji i među srebreničkim srednjoškolcima u svojoj generaciji i da je aktivan u društvenom radu u školi.

Direktor srebreničkog Srednjoškolskog centra Momčilo Cvjetinović ističe da je iz iskustva poznato da u malim sredinama ima učenika izuzetnog potencijala, ali i da se u školi dobro radi, jer učenici postižu zapažene rezultate na takmičenjima i sajmovima iz učeničkog preduzetništva širom Srpske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije