Obrazovanje

Mikrofin pomaže školama u Trnopolju i Knežici

Mikrofin pomaže školama u Trnopolju i Knežici
Foto: N.N. | Mikrofin pomaže školama u Trnopolju i Knežici

Učenici i osoblje osnovne škole "Ćirilo i Metodije" iz Trnopolja nakon dvadeset godina od danas slobodno ulaze u školu bez straha za svoju bezbjednost.

Donacijom Mikrokreditnog društva "Mikrofin" obezbIjeđeno je, između ostalog, uklanjanje postojećih betonskih ploča koje su zbog nekvalitetne gradnje već duže vrijeme predstavljale stalni izvor opasnosti od povrjeđivanja đaka.

"Uprava škole nam se obratila molbom za sanaciju ulaza, a budući da nam je sigurnost djece na prvom mjestu nismo se dvoumili oko toga da li da pomognemo. Donacijom u vrijednosti od 1500 onvertibilnih maraka obezbIjedili smo školi novi predulaz sa adekvatnom podlogom i betonskom konstrukcijom koja će otkloniti sve dosadašnje sigurnosne probleme", istakao je Mario Đurčić, šef filijale Mikrokreditnog društva Mikrofin u Prijedoru.

Osim škole u Trnopolju, u Mikrofinu su odlučili pomoći i učenicima Osnovne škole „Majka Knežpoljka“ iz Knežice kod Kozarske Dubice koji su im se nedavno obratili sa molbom za nabavku  lektire za školsku biblioteku.

Božana Vukić, direktorica škole preuzimajući donaciju u vidu 135 knjiga i ostalog didaktičkog materijala od Duška Latkovića, šefa filijale Mikrofina u Gradiškoj, zahvalila se kompaniji Mikrofin naglasivši da će ova donacija osvježiti književni fond biblioteke i pozitivno uticati na kvalitet izvođenja nastave u školi.

Osnovna škola "Majka Knežpoljka" obuhvata učenike iz čak 23 sela sa opštine Kozarske Dubice, a školu trenutno pohađa oko 230 učenika, od čega veliki broj pješaka i putnika.

Od početka svog društveno-odgovornog angažovanja Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Kroz ovaj program prošlo je preko 70 škola i 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog namještaja, računara i druge školske opreme dobilo je više od 20.000 učenika širom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije