Obrazovanje

Načelnik zadovoljan rezultatima u obrazovanju

Načelnik zadovoljan rezultatima u obrazovanju
Načelnik zadovoljan rezultatima u obrazovanju

GRADIŠKA - Načelnik gradiške opštine Zoran Latinović istakao je danas, na prijemu za prosvjetne radnike, učenike i studente, da je Gradiška prepoznatljiva po visokim standardima u obrazovanju, kao i brojnim nagradama na raznim takmičenjima učenika, na šta treba da budu ponosni svi u ovoj lokalnoj zajednici.

Latinović je naglasio da su u prošloj godini realizovane značajne investicije na rekonstrukciji školskih objekata.

"U potpunosti je rekonstruisana Osnovna škola /OŠ/ 'Vasa Čubrilović' u Gradišci, zamijenjena je stolarija na objektu OŠ 'Kozarska djeca' u Kruškiku, a u toku je rekonstrukcija objekata OŠ 'Mladen Stojanović' u Gornjim Podgradcima", naveo je Latinović, na prijemu povodom praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetom Savi.

On je izrazio nadu da će, uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i saradnje sa ministrom Danetom Maleševićem, biti pronađen način da se po prioritetima nastavi sa rekonstrukcijom školskih objekata na području opštine, u Novoj Topoli, Dubravama i Lamincima.

Latinović je rekao da je opština u velikoj mjeri realizovala obaveze za materijalne troškove srednjih škola, te da je u završnoj fazi izrada rang-liste stipendista za ovu akademsku godinu.

"U ovoj godini oko 240 studenata biće stipendirano iz budžeta opštine sa 120 KM mjesečno", naglasio je Latinović na prijemu, kojem su prisustvovali direktori, prosvjetni radnici i učenici sedam osnovnih i tri srednje gradiške škole, Osnovne muzičke škole "Branko Smiljanić", Predškolske ustanove "Lepa Radić" i Visoke škole "Primus" Gradiška.

Povodom školske slave u svim školama organizovane su manifestacije.

U Narodnoj biblioteci Gradiška danas je organizovano druženje sa učenicima Srednje stručne i tehničke škole Gradiška, na kojem su učenici pisali literarne radove o temi "Sveti Sava i knjiga". Najbolja tri rada biće nagrađena knjigama.

U Kulturnom centru Gradiška večeras će biti održana Svetosavska akademija "Crnorizac Sava", koja će početi u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije