Obrazovanje

Pjesmom i igrom otvorili srca

Pjesmom i igrom otvorili srca
Pjesmom i igrom otvorili srca

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Ivo Andrić" ugostili su djecu iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Oni su u sklopu druženja u četvrtak naveče priredili različite prigodne pjesme, ples, glumu i igre i pokazali koliko su velika srca ovih mališana.

"U našoj školi ovo je već tradicionalna manifestacija posvećena dječici koja imaju poteškoće u razvoju. Nešto slično smo prošle godine održali u Banskom dvoru, a ove godine smo ugostili mališane iz 'Zotovića' u našoj školi", kazala je Željka Opačić, direktor OŠ "Ivo Andrić".

Ona je istakla da je posebno ponosna na učenike ove škole jer su s velikim oduševljenjem i entuzijazmom pristupili pripremama za program.

"Ono što je još malo drugačije nego inače je to što obično idemo kod njih u 'Zotović'. Oni su jednom prilikom rekli da svi dolaze kod njih, ali da ih niko ne zove te izrazili želju da nas posjete. Zbog toga smo i odlučili da ih ove godine u saradnji sa vaspitačima i osobljem ugostimo", rekla je Opačićeva.

Tamara Zrnić, psiholog Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", kazala je da je od izuzetnog značaja da se ova djeca uključe u društvo i svoju sredinu jer je to ujedno i dio rehabilitacionog procesa.

"Upravo iz tog razloga smo uvijek srećni kada učestvujemo u ovakvom jednom događaju i uvijek se rado odazovemo", navela je Zrnićeva.

Dodala je da su na druženje došli sa 26 mališana različitog uzrasta, te da se uvijek trude da sva djeca budu podjednako zastupljena u ovakvim druženjima.

"Manifestacije ovakvog tipa se odvijaju tokom čitave godine. Do sada smo bili u mnogim osnovnim i srednjim školama, muzeju i pozorištu, ali smo i zvali goste kod nas i pripremali sadržaje", kazala je Zrnićeva.

Topla dobrodošlica

Aleksandra Petrović, predsjednica Savjeta učenika OŠ "Ivo Andrić" i učenica 9. razreda, istakla je da su učenici kao i prethodnih godina odlučili da na neki način pruže podršku djeci sa posebnim potrebama.

"Mi iz Savjeta učenika smo odlučili da pripremimo manifestaciju za naše drugare iz 'Zotovića' povodom Međunarodnog dana dječjih prava. Kroz razne sadržaje, igru, ples i muziku, koje smo pripremali proteklih mjesec dana, pokušali smo da im priredimo fin program i toplu dobrodošlicu", rekla je Aleksandra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije