Obrazovanje

Pomoć u sanaciji školama u Srpskoj, FBiH i u Obrenovcu

Pomoć u sanaciji školama u Srpskoj, FBiH i u Obrenovcu
Pomoć u sanaciji školama u Srpskoj, FBiH i u Obrenovcu

MODRIČA - Fondacija "Mozaik" BiH pomaže obnovu četiri škole na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH koje su oštećene u poplavama, a 22. jula učestvovaće zajedno sa Fondacijom "Divac" u akciji sanacije školskih objekata u Obrenovcu, rekao je Srni projekt-menadžer Željko Pauković.

Uz podršku donatora, Fondacija "Mozaik" učestvuje u sanaciji Srednjoškolskog centra "Petar Petrović Njegoš" u Šekovićima, područne osnovne škole u modričkom naselju Brijestovo, a u Federaciji BiH radi na sanaciji škola u Odžaku i u Zavidovićima.

Između Fondacije "Mozaik" i opštine Modriča prošlog ponedjeljka potpisan je i sporazum o sufinansiranju sanacije škole u Brijestovu u ukupnom iznosu od 21.400 KM. Fondacija će učestvovati sa 15.000 KM, a lokalna uprava sa 6.400 KM.

U pripremi za sanaciju školskog objekta u naselju Brijestovo učestvuje 40 članova Omladinskih banaka iz Modriče, Novog Grada, Bosanske Krupe, Srpca, Kotor-Varoši, Pelagićeva, Lopara, Petrova, Tešnja i Žepča. Akcija je organizovana danas, a planirana je i za sutra.

Pauković je rekao  da se vrši uređenje dvorišta, školskog igrališta i skida dio fasade koji je bio pod vodom.

"Volonterski rad mladih je poklon školi čiju je sanaciju 2009. godine podržala Omladinska banka Modriča sredstvima `Mozaika`, opštine i donatora", kaže Pauković.

U sanaciji školskih objekata u Obrenovcu učestvovaće po jedan član odbora Omladinskih banaka iz 31 opštine u BiH i članovi odbora Omladinskih banaka iz devet opština u Srbiji.

"Mozaik" i Omladinska banka Modriča od osnivanja ove banke 2008. godine do sada finansirali su ukupno 54 projekata neformalnih grupa mladih u iznosu oko 230.000 KM.

Neformalnim grupama mladih ove godine Omladinska banka u Modriča odobrila je devet projekata, vrijednosti 32.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije