Obrazovanje

Raspisan konkurs za stipendiranje postdiplomaca

Raspisan konkurs za stipendiranje postdiplomaca
Raspisan konkurs za stipendiranje postdiplomaca

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić" studentima drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2014/2015. godinu.

Konkursom je predviđeno ukupno sedam stipendija za studente drugog ciklusa studija u jednokratnom iznosu od po 5.000 KM i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija od po 10.000 KM, rečeno je Srni u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske.

Studenti imaju pravo na dodjelu stipendije iz sredstava Fonda pod uslovima da su državljani BiH i Republike Srpske, da imaju mjesto prebivališta na teritoriji Srpske, da su studenti jednog od univerziteta u Republici Srpskoj/BiH ili inostranstvu.

Uslovi konkursa su da studenti u dodiplomskim akademskim studijama nisu obnovili nijednu godinu, da su u dodiplomskom studiju imali prosječnu ocjenu najmanje 9,50 ili da su kao studenti koji su dodiplomski studij završili na univerzitetima rangiranim do 200. mjesta na Tompsonovoj ili Šangajskoj ranglisti i ostvarili prosjek ocjena veći od devet.

Uslov za buduće stipendiste drugog ciklusa studija je da nemaju više od navršenih 28 godina na dan objavljivanja konkursa, odnosno da nemaju više od navršenih 32 godine na dan objavljivanja konkursa ukoliko su studenti trećeg ciklusa studija.

Studentima se dodatno boduju i radovi objavljeni u međunarodnim i domaćim naučnim časopisima, objavljena naučna knjiga, učešće na međunarodnim i domaćim naučnim konferencijama, te učešće na međunarodnim i domaćim takmičenjima sa osvojenom nagradom.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a obrasci prijava dostupni su na internet stranici Fonda "Dr Milan Jelić" i Ministarstva nauke tehnologije.

Ministarstvo nauke i tehnologije Srpske dva puta u toku akademske godine objavljuje konkurs za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić" da bi svim studentima iz Republike Srpske bilo omogućeno da ostvare pravo na stipendiju bez obzira na dinamiku upisa studija na domaćim i inostranim univerzitetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije