Obrazovanje

Raspisani konkursi za dodjelu stipendija studentima

Raspisani konkursi za dodjelu stipendija studentima
Raspisani konkursi za dodjelu stipendija studentima

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić" redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH i inostranstvu za 2014/2015. akademsku godinu u ukupnom iznosu od 612.000 KM.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a zainteresovani studenti prijavne obrasce kao tekst konkursa mogu preuzeti na internet stranici Fonda - www.fondmilanjelic.org i internet stranici Ministarstva nauke i tehnologije.

Fond "Dr Milan Jelić" ove godine dodjeljuje 110 stipendija za studente prvog ciklusa studija, od čega je 75 stipendija za studente na univerzitetima u Republici Srpskoj i BiH, a 35 stipendija za studente u inostranstvu.

Mjesečna stipendija za studente prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj iznosi 400 KM, dok će studenati koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu mjesečno dobijati po 800 KM.

Pokonkursu biće dodijeljeno osam stipendija studentima drugog ciklusa studija i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija koji studiraju na domaćim i inostranim univerzitetima i to u godišnjem iznosu od 5.000 KM za studente drugog ciklusa studija i 10.000 KM za studente trećeg ciklusa studija. 

Svi studenti, koji koji konkurišu, biće rangirani u skladu s kriterijumima objavljenim u novim pravilnicima o dodjeli stipendija Fonda "Dr Milan Jelić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije