Obrazovanje

Stipendije za 109 studenata

Stipendije za 109 studenata
Foto: N.N. | Stipendije za 109 studenata
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada objavilo je u petak rang-listu studenata, kojom je ukupno 109 studenata dobilo gradsku stipendiju po ovom osnovu.

"Na konkurs za dodjelu stipendija grada studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2018/2019. godini pristiglo je ukupno 430 zahtjeva studenata, koji su konkurisali za jednu od tri vrste stipendija", rekli su u resornom  odjeljenju.

Dodali su da je negativno riješeno njih 69, a da je u završnoj fazi i obrada zahtjeva po druga dva kriterijuma, prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja.

"Studenti su u ovoj akademskoj godini mogli da konkurišu za tri vrste stipendija, i to stipendije prema socijalnom statusu, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije na osnovu uspjeha na studiju", kazali su u ovom odjeljenju.

Najveća podrška grada u stipendiranju predviđena je za studente koji su izabrali neka od deficitarnih zvanja, i to mjesečni iznos od 250 KM, što na godišnjem nivou iznosi 2.500 KM s obzirom na to da se stipendija isplaćuje za vrijeme trajanja akademske godine.

"Mjesečna stipendija za ostale studente po socijalnom statusu i školskom uspjehu iznosi 130 KM", rekli su u resornom odjeljenju.

Iz budžeta grada za stipendije učenicima i studentima u ovoj školskoj/akademskoj godini namijenjeno je oko 1,5 miliona KM.

 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije