Obrazovanje

Studentski dom u Banjaluci otvara vrata (FOTO)

Studentski dom u Banjaluci otvara vrata (FOTO)
Studentski dom u Banjaluci otvara vrata (FOTO)

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević najavio je da će u ponedjeljak, 19. septembra, biti svečano otvoren četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Nakon obilaska četvrtog paviljona, Malešević je rekao novinarima da je u potpunosti zadovoljan radovima, ne samo na ovom paviljonu, već i u studentskim domovima u Foči i Palama.

"Pripremni radovi za useljenje, odnosno završno čišćenje su u toku u sva tri studentska doma i vjerujem da će u narednih nekoliko dana ti radovi biti završeni", istakao je Malešević.

Malešević je rekao da je potpisao saglasnost na ugovor koji će studentski centar potpisati sa banjalučkim Univerzitetom o korištenju ovog objekta u narednom periodu.

"Od ponedjeljka sve će biti spremno za prijem studenata u četvrti paviljon u Banjaluci, ali i u ostala dva doma u Foči i Palama. Od početka akademske godine studenti će u ova tri doma imati na raspolaganju oko 1.000 novih mjesta, što će popraviti budžete studenata jer su poznate cijene smještaja u privatnom sektoru", istakao je Malešević.

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga rekao je da očekuje da će 19. septembra predsjednik RS Milorad Dodik svečano otvoriti četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

"U ovom paviljonu je u toku finalno čišćenje, kako bi sve blistalo i sijalo u ponedjeljak", rekao je Mataruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije