Obrazovanje

Tešanović: Potrebne izmjene zakona o srednjem obrazovanju

Tešanović: Potrebne izmjene zakona o srednjem obrazovanju
Tešanović: Potrebne izmjene zakona o srednjem obrazovanju

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je da je potrebno raditi na izmjenama nastavnog plana i programa, odnosno na izmjenama zakona o srednjem obrazovanju.

"Nastavni planovi i programi su osnovni problem i tu je potrebno dosta raditi da bi se moglo pomoći učenicima sa novim sadržajima, jer očigledno je da su neki prevaziđeni", rekla je Tešanovićeva, koja je prisustvovala 8. Konferenciji Mreže savjeta učenika Srpske.

Ona je dodala da se neki od problema učenika odnose i na uslove rada u školama i na opremljenost škola.

Tešanovićeva je govorila i o programu sprečavanja govora mržnje na internetu, a u kojem će učestvovati oko tri hiljade učenika.

Ona je napomenula da je važno da 89 savjeta učenika rade ujednačeno, da razmjenjuju iskustva, te naglasila da je Mreža savjeta učenika Republike Srpske jedinstvena u regionu.

Predsjednik Mreže Svetlana Borojević, koja je juče ponovo izabrana na ovu funkciju, navela je da su najveći problemi učenika srednjih škola zastarjelost nastavnih udžbenika i njihova slaba dostupnost, te kršenje prava učenika, kao i to što pojedini direktori ne odobravaju rad savjeta učenika.

"Ove godine fokusiraćemo se na samu nastavu, kako profesori prenose znanje, da li to učenicima odgovara, da li bi učenici nešto mijenjali, pa da pokušamo da nešto uradimo", rekla je Borojevićeva novinarima u Banjaluci.

Izvršni direktor Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka Saša Marković rekao je da je danas posljednji dan petodnevne Konferencije, te da je prethodnih dana birano rukovodstvo Mreže.

On je naglasio da je Konferencija realizovana uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije