Obrazovanje

U Vrbanjcima nisu imali rješenje za rad

U Vrbanjcima nisu imali rješenje za rad
U Vrbanjcima nisu imali rješenje za rad

KOTOR VAROŠ - Prosvjetna inspekcija Republike Srpske zabranila je Osnovnoj školi "1. mart" Jelah izvođenje nastave u prostoru Medžlisa Islamske zajednice u Vrbanjcima, kod Kotor Varoša, potvrđeno je "Nezavisnim" u Inspektoratu RS i Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Dušanka Makivić, portparol Inspektorata RS, kaže da je rješenje doneseno zbog neispunjavanja zakonskih uslova za rad, odnosno neophodnog rješenja Ministarstva prosvjete i kulture RS i dokumentacije nadležne lokalne opštine, u ovom slučaju Kotor Varoš.

Riječ je o 81 učeniku područne OŠ "Sveti Sava", čiji su roditelji u znak revolta zbog nedostatka bosanskog jezika, odnosno nacionalne grupe predmeta u toj školskoj ustanovi, djecu upisali na instruktivnu nastavu.

"Nastava za 81 učenika bošnjačke nacionalnosti koji su iz OŠ 'Sveti Sava' Kotor Varoš - područno odjeljenje Vrbanjci prešli u OŠ '1. mart' Jelah u Hanifićima, kod Vrbanjaca, pri Medžlisu Islamske zajednice, organizovana je samoinicijativno, bez odobrenja ili saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture RS", objašnjavaju u Vladi RS.

Roditelji djece istakli su da su otvoreni za razgovor o rješenju tog pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije