Obrazovanje

U narednoj školskoj godini mjesta za 924 učenika

U narednoj školskoj godini mjesta za 924 učenika
U narednoj školskoj godini mjesta za 924 učenika

BRČKO - U narednoj školskoj godini u Brčko distriktu biće ponuđena 924 mjesta za učenike u četiri srednje škole, potvrdio je danas šef brčanskog Odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić.

Prema njegovim riječima, Gimnazija može primiti 154 učenika, Ekonomska škola u 10 odjeljenja ukupno 220, Tehnička škola u 14 odjeljenja imaće 308 slobodnih mjesta, a Poljoprivredno-medicinska škola 242 učenika u 11 odjeljenja.

"I naredne školske godine ostaje jedno odjeljenje farmaceutskih i dva odjeljenja medicinskih tehničara, dok ćemo umjesto prošlogodišnjih pekarskih odjeljenja sada upisati voćare", precizirao je Poljić.

On je rekao da stanje u vezi sa upisom učenika u Gimnaziju i Ekonomsku školu ostaje nepromijenjeno, dok će u Tehničkoj školi umjesto tekstilnih tehničara ta odjeljenja popuniti saobraćajni tehničari.

"S obzirom da je na ovom području tekstilna industrija u velikim problemima smatrali smo racionalnim da ponovo u ta odjeljenja vratimo saobraćajne tehničare, koji će sigurno lakše naći put do zaposlenja", naveo je Poljić.

Ove školske godine osnovnu školu u Brčko distriktu završiće 717 učenika, što je za 12 više nego prošle školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije