Obrazovanje

U travničkoj školi otvoren kabinet za učenje arapskog jezika

U travničkoj školi otvoren kabinet za učenje arapskog jezika
Foto: Fena | U travničkoj školi otvoren kabinet za učenje arapskog jezika
Fena

TRAVNIK - U Osnovnoj školi "Travnik" iz Travnika danas je otvoren kabinet za učenje arapskog jezika u kojem će se taj jezik učiti kao drugi strani jezik.

Opremanje kabineta za učenje arapskog jezika sa 23.000 KM finansirala Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini u saradnji s Kulturnim centrom ''Kralj Fahd'' iz Sarajeva.

Domaćini su na otvaranju istakli da je kabinet u potpunosti prilagođen savremenim tehnologijama što će učenicima omogućiti da lakše i brže usvajaju znanja.

Tim povodom u ovoj školi je održana svečanost kojoj je, pored ostalih, prisustvovao ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah koji je kazao da je otvaranje kabineta nastavak dobre saradnje dvije države, Saudijske Arabije i BiH.

"Odnosi dvije prijateljske države postoje odavno. Saudijska Arabija je bila uz BiH u teškim vremenima kroz koje je prošla, i još stoji uz nju", istakao je ambasador.

Pozvao je nastavno osoblje i učenike da iskoriste priliku i izučavaju arapski jezik što je, kako je naveo, put ka otvaranju brojnih vrata.

Naglasio je da su Ambasada Saudijske Arabije u BiH i Centar ''Kralj Fahd'' spremni da svakodnevno pružaju podršku BiH na svim poljima, a posebno na polju edukacije.

Direktor Kulturnog centra ''Kralj Fahd'' Mohamed Al Alšajk je poručio da su ovakve aktivnosti za centar kojeg predstavlja primarne, u cilju pomoći bh. narodu na polju edukacije.

Podsjetio je da su ranije otvorena četiri kabineta, u Sarajevu i Mostaru te da je u Travniku peti.

Otvaranju kabineta i svečanosti u Osnovnoj školi ''Travnik'' prisustvovali su, pored brojnih zvanica, premijer Srednjebosanskog kantona Tahir Lendo i ministar obrazovanja SBK Katica Čerkez koji su zahvalili finansijerima projekta i naglasili da će biti od velike koristi za one koji žele da nauče novi jezik.

Čerkezova je rekla da je ponosna da još jedan svjetski jezik ulazi u škole na području SBK-a.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije