Obrazovanje

Učenica iz Modriče dobitnica prestižne UNESCO nagrade

Učenica iz Modriče dobitnica prestižne UNESCO nagrade
Foto: Ilustracija | Učenica iz Modriče dobitnica prestižne UNESCO nagrade
N.N.

Učenica osmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" Neda Simić iz Modriče dobitnica je prestižne UNESCO nagrade.

Naime , Neda je u saradnji sa svojom mentorkom, nastavnicom engleskog jezika Ivanom Božičković napisala sastav na temu "Učenje kroz prirodu" a na osnovu objavljenog konkursa GOI Fondacije koja djeluje pri UNESCO. 

Ova nagrada posebno je vrijedna kada se u vidu ima da je Neda u konkurenciji 15.441 učenika iz 155 zemalja svijeta osvojila prvo mjesto, te da će predstavljati Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, opštinu Modriča i svoju školu od 23.11. do 28.11.2017. godine u Tokiju .

Neda će u pratnji nastavnice Ivane preuzeti zasluženu nagradu i izlagati svoj esej na godišnjoj konvenciji u Tokiju.

Za dobitnike prve nagrade biće organizovano uručivanje nagrade ministra obrazovanja u Tokiju 25. novembra 2017. godine, a organizator snosi troškove putovanja.

"Predložila sam Nedi da učestvujemo jer poznavajaći njeno znanje engleskog jezika i izvrsnu sposobnost pismenog izražavanja na engleskom jeziku na traženu temu, znala sam da je ona prava učenica za to. Ona je odmah pristala. Neda je inače odgovorna po prirodi i brzo završava sastav i šaljemo ga na njihov mejl", rekla je Ivana.

Ova učenica kaže da nije imala lak posao, ali ne krije svoju sreću zbog nagrade.

"Ne mogu Vam reći da je bilo lako, ali kako sam već pisala slične sastave a i volim engleski jezik nije bilo ni toliko teško. Uz dobru mentorku kao što je nastavnica Ivana sve je izvodljivo. Ja sam napisala sastav, a nastavnica Ivana je pregledala te poslala na imejl adresu fondacije", kaže Neda.

Ona dodaje da nije imala velika očekivanja na ovom takmičenju.

"Nisam očekivala ništa, bilo mi je važno da razvijam i usavršavam engleski jezik kroz pisanje sastava. Prvo nisam vjerovala, mislila sam da se nastavnica šali, ali kada je rekla da je to istina nisam znala šta da radim, suze su same krenule od sreće", kaže Neda, prenosi "Modricainfo.com".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije