Obrazovanje

Udžbenike engleskog jezika ne prodaje firma pomoćnika ministra

Udžbenike engleskog jezika ne prodaje firma pomoćnika ministra
Udžbenike engleskog jezika ne prodaje firma pomoćnika ministra

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da nije tačno pisanje pojedinih medija da udžbenike engleskog jezika prodaje firma pomoćnika ministra prosvjete i kulture.

"Nijedna od tri pomoćnice ministra - pomoćnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zatim pomoćnik za visoko obrazovanje i pomoćnik za kulturu ne posjeduje nikakvu firmu, te zahtijevaju javno izvinjenje od onih koji su prenijeli ovu neistinu", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Republike Srpske nije izdao udžbenike za engleski jezik, a na listi odobrenih nalaze se Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Srbije, "Oksford" i "Kembridž".

"Aktiv nastavnika engleskog jezika u svakoj školi u Republici Srpskoj bira po kojem će udžbeniku raditi, odnosno po kojem će udžbeniku učenici u toj školi učiti engleski jezik. Prema tome, neistiniti su i zlonamjerni navodi da zaposleni u Ministarstvu utiču na nastavnike engleskog jezika prilikom izbora izdavača čije će udžbenike koristiti. Naprotiv, nastavnicima je data mogućnost da sami izaberu udžbenike za koje smatraju da su najkvalitetniji", navodi se u saopštenju.

"Euroblic" je juče objavio da se uvozom i prodajom udžbenika "Kembridž" bavi škola engleskog jezika "Kembridž centar" iz Banjaluke, vlasništvo porodice Mire Grbić, koja je načelnik Odjeljenja za srednje obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije